23948sdkhjf

Vidundermateriale kan booste internethastigheden

Nobelpris-vindende forskerduo har fundet endnu en anvendelsesmulighed for grafen.
De to professorer Andre Geim og Kostya Novoselov fra University of Manchester har fundet endnu en måde at udnytte vidundermaterialet grafen på.

Professorerne kombinerer det ultratynde materiale med metalliske nanostrukturer, hvorved de øger den mængde af kommunikation, det er normalt at kunne håndtere, mange gange.

Læs mere om et af principperne bag teknologien her

- Teknologien bag produktion af grafen udvikler sig fra dag til dag, hvilket har en øjeblikkelig indflydelse på både den type af spændende fysik, som vi finder i dette materiale, og rækken af mulige anvendelser. Mange førende elektronikvirksomheder anser grafen for at være den næste generation af udstyr. Dette arbejde booster helt sikkert grafens chancer yderligere, siger professor Kostya Novoselov til reuters.

Se videoen: Pacman æder supermaterialet grafen

Blandt de firmaer, der menes at satse heftigt på grafen, er IBM, som efter sigende skulle have baseret kredsløbet i Big Blue med grafen.

Kostya Novoselov og makkeren Andre Geim vandt sidste år en Nobelpris for deres arbejde med netop grafen. De har på dette projekt arbejdet sammen med forskere fra University of Cambridge.

Læs også: Grafen tættere på at afløse silicium
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078