23948sdkhjf

DTU forlænger samarbejdet med Huawei

DTU og elektronikgiganten har forlænget deres interne samarbejde, hvor studerende hen over en sommer får lov at udfolde deres talenter i Huaweis afdelinger i enten Kina eller Schweitz.

Aftalen har kørt siden 2014, og nu har de to parter indgået en aftale på yderligere fem år.

Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse.

En sommer med talentudvikling
Programmet hedder Seeds for the Future og har eksisteret siden 2014. Indtil nu har 50 danske IT-talenter deltaget i den to-uger lange sommerskole i Beijing og Shenzhen.

Målet er at udklække danske IT-talenter ved hjælp af hands on erfaringer fra Huaweis forsknings- og udviklingsteam.

- Med Seeds for the Future-talentprogrammet får de studerende et særligt indblik i morgendagens teknologier inden for netværk og telekommunikation. Og de oplever, hvordan vi arbejder med innovation hos Huawei på daglig basis. Man kan sige, at vi investerer i de bedste studerendes udvikling og giver dem en smagsprøve på en karriere inden for IKT, samtidig med at de får et værdifuldt netværk med andre studerende fra rundt omkring i verden, siger Jiang Lichao, der er øverste chef i Huawei Danmark.

DTU-direktør: Det er cutting edge
Den direkte kontakt til den kinesiske tech-gigant er ifølge DTU en unik mulighed, fordi Huawei kan tilbyde et internationalt indblik i en af verdens største og mest innovative techvirksomheder.

- Det har været en rigtig god oplevelse for de studerende, der tidligere har været afsted. Både teknologisk og kulturelt. Jeg mener, at vi her på DTU har supergode laboratorier, men det at få lov at smage på den teknologiske front er noget, som altid vil gøre et stort indtryk - uanset om man er en ung studerende eller gammel rotte. Jeg har selv været ovre at besøge Huawei og var meget imponeret. Det er cutting edge. Og der er ikke tale om forskningsprojekter - det er reelle produkter, som er ekstremt avancerede rent teknologisk, forklarer Lars-Ulrik Aaen Andersen, der er direktør for Institut for Fotonik på DTU.

Det næste hold studerende fra DTU tager til Shenzhen i juni 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109