23948sdkhjf

Kitron har hevet 40 procent mere ind i ordrebogen

Den norske EMS-producent Kitron har lukket tredje kvartal med en propfuld ordrebog.

Beholdningen er spækket med projekter til en værdi 1,57 milliarder norske kroner svarende til 1,1 milliarder danske kroner. Sidste år var beholdningen på 1,22 milliarder (0,89 danske kroner).

Værdien på afventende ordrer er dermed steget 40 procent sammenlignet med samme periode sidste år, viser regnskabet for tredje kvartal, som Kitron netop har offentliggjort.

Ny fabrik i Polen
Og Kitron vokser også andre steder. Omsætningen for tredje kvartal blev 738 millioner norske kroner (540 mio. danske kroner), hvilket er en vækst på 31 procent sammenlignet med tredje kvartal 2018.

Væksten kommer i kølvandet af en oversvømmelse af Kitrons fabrik i Pennsylvania i USA i juli måned. Her måtte produktionen flyttes til en anden lokation, mens skaderne blev udbedret.

Det betød, at Kitrons midlertidigt måtte flytte produktionen, hvilket betød et dyk i effektiviteten. Men ledelsen fortæller, at effekten ude hos kunderne var minimal, og at det derfor ikke har haft nævneværdig effekt på regnskabet.

Det huer naturligvis direktøren.

- Vores forretning er vokset støt i trejde kvartal, og vi slutter kvartalet med en stærk ordrebeholdning. Vi har også færdiggjort vores nye fabrik i Polen, hvor produktionen skrues op i løbet af fjerde kvartal, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141