23948sdkhjf

Greentech'er knopskyder med nyt datterselskab

Greentech virksomheden Waturu har forlænget deres aftale med et dansk dampbrug, der bruger Waturus teknologi til at sikre bakteriefrit vand i opdrættet af ørredyngel.

Aftalen indeholder også en opskalering, så forsøgene nu skal foregå i et større anlæg, hvor Waturus enhed vil behandle 35-50 kubikmeter vand i timen.

Det skriver Waturu i en selskabsmeddelelse.

Nyt datterselskab
I forbindelse med den forlængede aftale, opretter Waturu nu et datterselskab under navnet Aquaturu A/S.

I datterselskabet vil Waturu kommercialisere deres teknologi målrettet landbaseret fiskeopdræt. Datterselskabet skal også finansieres med eksterne investorer.

- Da Waturu ikke kan være ekspert indenfor alle disse mange forskellige domæner er tilgangen til dette at udskille dedikerede selskaber med fokus på den konkrete industri eller forretningsområdet og i den sammenhæng tilføre det nye selskab de rigtige kompetencer og den nødvendige kapital for fokuseret at kunne realisere disse lovende forretningsmuligheder, siger virksomhedens CEO Toke Reedtz.

Toke Reedtz og den øvrige ledelse håber selv sagt, at datterselskabet kan være med til at skaffe penge til hele Waturu-foretagenet.

- Det er for nuværende ikke muligt at estimere de driftsmæssige økonomiske langsigtede påvirkninger, men det står klart at værdien af Aquaturu A/S vil være væsentlig og at selskabets teknologi-behov vil betyde øget omsætning for Waturu Holding A/S indenfor forretningsområdet Proces- og Spildevand, siger selskabets Group CFO Michael Nørgaard.

Resultaterne fra opskaleringen vil være klar i starten af det nye år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126