23948sdkhjf

GPVs omsætning eksploderer efter opkøb

EMS-producenten GPV har i årets tre første kvartaler nået en omsætning på 2,2 milliarder kroner.

Det er en stigning på 130 procent sammenlignet med sidste år og skyldes opkøbet af schweiziske CCS i slutningen af 2018.

Det oplyser GPVs ejere, industrikonglomeratet Schouw & Co i en pressemeddelelse.

Omsætningen er vokset fra 322 millioner kroner i 3. kvartal 2018 til 741 millioner kroner i 2019 svarende til en stigning på 130 procent.

Den samlede omsætning efter årets tre første kvartaler ligger nu på 2,17 milliarder kroner mod 903 millioner kroner året før.

Den store omsætningsfremgang skyldes primært opkøbet af CCS i slutningen af 2018 og en vellykket integration i årets første ni måneder, fortæller GPVs direktør.

- I januar 2019 satte vi integrationsaktiviteterne i gang med et globalt navneskifte til GPV, og siden er det gået slag i slag med at tage det bedste fra de to verdner. Hele processen er indtil videre gået som forventet, hvor de budgetterede omkostninger til integration dog har været lavere end forventet, siger Bo Lybæk fra GPV.  

Efterspørgslen daler
GPVs Indtjeningen (EBITDA) steg fra 37 millioner kroner i 3. kvartal 2018 til 56 millioner kroner i 2019, og den samlede indtjening for årets tre første kvartaler ligger nu på 143 millioner kroner mod 86 millioner kroner året før.

Direktøren fortæller, at der trods de fine tal er en smule skår i glæden over en dalende efterspørgsel.

- (Vi) har særligt i 3. kvartal mærket en aftagende efterspørgsel blandt en håndfuld af vores største kunder, og det skyldes primært den geopolitiske usikkerhed forårsaget af handelskrigen imellem USA og Kina, siger Bo Lybæk.

Han siger supplerende, at en kommende aftale mellem USA og Kina på handelsområdet forventelig vil tage en del af usikkerheden ud af markedet, men at tendensen i retning af et faldende globalt aktivitetsniveau bliver svær at vende på den korte bane.

Fastholder forventninger
Efter 3. kvartals regnskab fastholder GPV en forventning om at realisere en omsætning for hele året i størrelsesordenen 2,75 milliarder kroner. Forventningen til årets resultat (EBITDA) indsnævres til intervallet 190-200 millioner kroner mod tidligere forventet 190-210 millioner kroner.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109