23948sdkhjf

ESA udvikler satellitter til NASAs månerejser

Med udsigten til mange månemissioner fra bl.a. NASA i det næste årti har ESA sat sig i spidsen for at udvikle den nødvendige kommunikations- og navigationsinfrastruktur omkring månen.

Læs også: Tocifret millionindsprøjtning til fynske droner

Det er systemer, der – ligesom systemer på jorden – kræver satellitter i kredsløb, og dem har ESA sat sig for at gå forrest i udviklingen af.

ESA udvikler sateliterne som fælles europæisk løsning i samarbejde med de britiske satellit-virksomheder Surrey Satellite Technology Ltd og Goonhilly Earth Station.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Stort potentiale
Den, der kommer først med den nye kommunikations-infrastruktur omkring månen, kan på længere sigt opnå store kommercielle gevinster, når fremtidens måneøkonomi med fx minedrift og mange videnskabelige missioner engang bliver en realitet.

Der er tale om et privat-offentligt partnerskab, hvor virksomhederne tager investeringsrisikoen, mens ESA til gengæld som en kommende fast kunde bidrager med en fast indtægt.

Initiativet er et af ESA’s mest profillerede initiativer i bestræbelserne at hjælpe europæiske rumvirksomheder til at blive en del af fremtidens måneøkonomi.

En stærkere kommerciel involvering i investeringer i ny ruminfrastruktur ses desuden i stigende grad som en forudsætning for opfylde de internationale mål for Space Exploration og er ligeledes en vigtig del af ESA’s arbejde på at gøre Europa til en attraktiv partner for NASA.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093