23948sdkhjf

Weibel sætter kursen mod milliardmarked

Det er kun 14 dage siden, at Allerød-virksomheden og radarproducenten Weibel Scientific kunne lukke en kontrakt med norske Andøya Test Center.

Nu er Norge igen i spil, og denne gang er det det norske forsvar, Weibel har fået foden ind hos: Den danske teknologi bliver et vigtigt værktøj, når Norge fremover skal forsvare sig mod fjendtlige droner.

Det er forsvarsvirksomheden Kongsberg, der har indgået aftale med Weibel om levering af radarer til et nyt luftværnssystem til det norske forsvar. 

Weibel Scientifics aftale om levering til det norske forsvar er  et "afgørende skridt i den danske radarproducents strategi om at træde ind på et milliardmarked", lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse. 

I januar i år åbnede Weibel Scientific kontor i Norge som led i en strategi om at komme ind på markedet for overvågning af droner og radarer til luftværn. 

Kontrakten indbringer den Allerød-baserede virksomhed et tocifret millionbeløb i den høje ende og forventes at være den første af flere lignende ordrer i Europa.

- Det er en af de strategisk vigtigste kontrakter i hele Weibels historie. Vi er oppe imod de helt store spillere på verdensmarkedet for overvågningsradarer, og Weibels teknologi skiller sig ud. Det er vores første kontrakt på netop denne radar i Norden, men forhåbentligt ikke den sidste, siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel Scientific.

Weibels radar detektererer bevægelige mål indenfor 0 til 30 km, for eksempel jetfly.

Unik teknologi giver globalt forspring
Det unikke ved Weibels luftværnsradar er især evnen til at detektere selv helt små og langsomt flyvende droner over lange afstande. Teknologien er en banebrydende kombination af overvågning og højpræcisions sporing, som Weibel udviklede til det indonesiske forsvar i 2016. Det er den samme teknologi, som nu skal imødekomme truslerne i det norske luftrum, og som kan lukke huller i NATOs missilforsvar.
- Vi vinder på at være de eneste i verden, som kan levere en helt unik og efterspurgt teknologi. Da vi leverede den første radar, som kombinerer Doppler og pulsteknologi til Indonesien for tre år siden, skabte vi grundlag for et helt nyt forretningsområde med et meget stort vækstpotentiale. Denne aftale med KONGSBERG er endnu en stor milepæl i den strategi, siger Peder R. Pedersen.

Opdateret 11:25.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08