23948sdkhjf

Milepæl på Als: Linak runder 4 milliarder

Linak, der producerer elektriske aktuatorløsninger til blandt andet borde, har rundet en milepæl til en værdi af fire milliarder kroner i omsætning i deres seneste regnskab.

Omsætningen er steget fra 3,8 milliarder i regnskabsåret 2017/18 til nu 4,1 milliarder kroner i indeværende regnskabsår - en stigning på over otte procent. 

Det fremgår af årsregnskabet, der netop er offentliggjort.

Men der er skår i glæden. Trods de gode takter på omsætningen, er bruttoresultatet dykket med knap 30 millioner kroner.

Årets resultat ender alt i alt på 614 millioner efter skat mod 607 millioner kroner sidste år, hvilket ledelsen beskriver som ’absolut tilfredsstillende’.

Øget told rammer Linak
Den pæne vækst i omsætningen er i høj grad trukket af pæne aktiver på markederne i Europa og Asien, mens væksten i USA har været mere beskeden.

Linak har mærket konsekvenser af handelskrigen, der har ramt eksporten fra Kina til USA. Det har betydet øget told på varer fra Kina og ændrede indkøbsmønstre i USA.

Linak har forsøgt at få slutkunderne til at betale for den øgede told, men det er det ikke lykkedes i alle tilfælde, oplyser Linaks ledelse i en ledelsesberetning sendt til Electronic Supply.

Forventer mere vækst
Trods handelskrigen er Linak optimistiske for regnskabsåret 2019/20. Virksomheden forventer en yderligere stigning i omsætning, selvom de har indstillet sig på at fortsætte den reduktion i salgspriserne for at beholde markedsandele.

Linak beskæftiger over 2.400 medarbejdere, hvoraf ca. halvdelen er ansat i produktionen i Guderup på Als.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093