23948sdkhjf

Datoen er klar: Den sorte boks gør klar til Sydeuropa

Nordjyske Saphe har indtaget det danske marked med storm og gør nu klar til at brede deres lille sorte trafik-alarm ud på det spanske marked.

Helt nøjagtigt går Saphe i gang med markedsføringen i Spanien 1. december, oplyser virksomhedens administrerende direktør Freddy Sørensen til Electronic-Supply.

- Vi har fået en aftale med en app i Spanien, der samler data om trafikken og vejnettet. Det bliver samme hardware, som det i Danmark, men vi har opdateret softwaren i samarbejde med app-leverandøren, så den passer til det spanske vejnet, siger Freddy Sørensen.

Han uddyber, at trafikken i Spanien overvåges af helikoptere, der kan måle fartsyndere. Den spanske version er Saphe har indlejret data om disse helikoptere, og kan give bilisten besked, når en flyvende fartmåler er i området.

Afgørende med en app i ryggen
Saphe har udviklet et produkt til bilister, der giver dem varslinger om fartmålinger, ulykker og andre hændelser i trafikken, der kan påvirke vejen fra A til B. Saphe-produktet samler data fra diverse trafiktjenester samt trafikanternes egne observationer ude i trafikken.

Og det har været vigtigt for Saphe at få en app med ombord, når nye markeder skulle indtages, fortæller Freddy Sørensen.

- Med en app i ryggen har vi data på hånden fra starten, så vi ved, at produktet virker med det samme. Desuden ved vi, at fem millioner spaniere allerede bruger appen, så det er også en oplagt måde at markedsføre os på, siger han og fortsætter:

- Det er klart den vigtigste lektie, vi har lært fra lanceringen i Danmark. Det er altafgørende at have en app og data med fra start, siger han.

Nye markeder på vej
Udover planer om at indtage det spanske marked, går Saphe også ind i England, inden året er omme.

Desuden oplever Saphe fine aktiviteter i Finland, mens det går lidt mere trægt med Sverige og Norge, selvom der – efter direktørens overbevisning – nok skal komme i gang i de markeder i løbet af 2020.

Om Saphe
  • Saphe blev grundlagt i 2015 af Freddy Sørensen. 
  • I dag har virksomheden 21 medarbejdere.
  • I følge Saphe selv har 600.000 danskere et Saphe-produkt i bilen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125