23948sdkhjf

DTU-hold kvalificerer sig til international robotkonkurrence

Et dansk hold med DTU i ryggen har kvalificeret sig til en international robotkonkurrence, hvor hold fra hele verden dyster med robotter og droner, der kan handle på egen hånd og arbejde sammen om at løse en opgave.

Det danske hold har været igennem en indledende runde og har netop fået at vide, at de er gået videre til selve konkurrencen, der hedder MBZIRC, der står for Mohamed Bin Zayed International Robotic Challenge.

Det oplyser DTU.

Tre opgaver
DTU Elektro skal kæmpe mod hold fra hele verdenen, primært fra andre universiteter, men også enkelte virksomheder eller samarbejder mellem universiteter og virksomheder.

Konkurrencen består af i alt tre forskellige challenges og en afsluttende stor finale, hvor alle tre opgaver skal løses samtidigt.

- Til den første opgave må vi anvende tre droner. De skal være i stand til at arbejde sammen om at få fat på en bold, der hænger i en snor fra arrangørens drone, der flyver rundt på banen. Når bolden er fanget, skal den afleveres på et bestemt sted, enten ved at droner skal lande i en cirkel markeret på jorden eller ved at bolden skal droppes ned i en kasse, siger lektor Nils Axel Andersen, der står i spidsen for DTU’s hold.

Hemmelige regler
De endelige regler for de tre udfordringer bliver først offentliggjort, kort tid før konkurrencen finder sted. Derfor er det eksempelvis ikke klart, hvor dronerne skal aflevere bolden i den første opgave.

Den næste opgave skal udføres af tre droner og en kørende robot, der i fællesskab skal bygge et hjørne med to mure. Murene skal opføres af store klodser i forskellig størrelse, der ligger et eller flere steder på banen. Målet er at få murene så høje som muligt i løbet af de 25 minutter, denne del af konkurrencen varer, så det gæl-der om at få sat klodserne præcist, så de to mure ikke vælter

MBZIRC finder sted i Abu Dhabi i februar 2020.

Baggrund

  • En gruppe af DTUs forskere og studerende inden for automation og kontrol blev i starten af året inviteret til at deltage i den internationale konkurrence. 
  • Invitationen var dog betinget af, at holdet i løbet af året har kunnet bevise, at de kan programmere robotter og droner til at løse opgaver i stil med dem, de skal løse i konkurrencen.
  • Efter aflevering af den sidste ’stopprøve’ her i efteråret, er der netop kommet besked om, at det danske hold er kvalificeret til konkurrencen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158