23948sdkhjf

Robotdirektør: Danfoss-Clausens engagement er en blåstempling af virksomheden

Bestyrelsesformand i Danfoss Jørgen Mads Clausen har gennem sit eget investeringsselskab Alsium Aps købt to tredjedele af aktierne i robotvirksomheden Vektor Dynamics, der indtil for nylig var kendt som Sidis Robotics.

Og Jørgen Mads Clausens indtræden i ejerkredsen glæder virksomhedens medstifter og direktør Bent Kristensen, der har solgt en del af sin egen aktiebeholdning fra til Jørgen Mads Clausen.

- Jørgen er stærkt interesseret iværksætteri og er en kendt person inden for miljø- og energisektoren. Han er en del af andre virksomheder også, og når han går med, så er det fordi, han kan se et perspektiv i en virksomhed. Og det er vi selvfølgelig glade for, siger Bent Kristensen, der tilføjer at han har kendt Jørgen Mads Claussen i mange år i forbindelse med andre erhvervssamarbejder.

Han kalder Clausens engagement en blåstempling af Vektor Dynamics som virksomhed. 

Et endnu tættere samarbejde
Bent Kristensen fortæller, at Vektor Dynamics i forvejen har et samarbejde med Danfoss, hvor førstnævnte bruger Danfoss’ komponenter i deres produkter. Og derfra var der ikke langt til Jørgen Mads Clausens yderligere engagement i virksomheden.

- Vi har allerede nu et tæt samarbejde, og det vil vi gerne have bliver endnu tættere, fortæller Bent Kristensen.

Elektrificerede køretøjer til alle
Vektor Dynamics udvikler elektrificerede køretøjer på tværs af brancher. Lige nu arbejder virksomheden med to kerneprodukter i form af en robotplæneklipper, der sparer miljøet for udstødning, samt elektrificerede lastbiler til affaldsindsamling.

Sidstnævnte er nu på prototypestadie, og Bent Kristensen regner med, at de kommer ud at køre en gang i det nye år.

- De er lige på trapperne. Vi regner med, at de bliver dansk indregistreret og er klar til at komme på gaden i Odense og Aabenraa i 2020.

Og Vektor Dynamics har mere på vej.

De arbejder ligeledes på en elektrificeret lastbil til natlige varetransporter til blandt andet dagligvarebutikker. Lige nu er der regler for tung transport i byerne om natten, og ved eldrevne – og dermed støjsvage – køretøjer, vil det problem være løst.

- Det ser vi store perspektiver i, siger Bent Kristensen.

I forbindelse med købet er Jørgen Mads Clausen indtrådt som bestyrelsesformand i Vektor Dynamics.

Se video af Vektor Dynamics' robotplæneklipper her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11