23948sdkhjf

DFDS om Lorenz-samarbejde: Vi forventer os meget af droneteknologien

Dronevirksomheden Lorenz Technology har tilsyneladende fundet en lukrativ niche i rederiverdenen.

Læs også: Millionstøtte til Lorenz’ terminalprojekt

Sammen med ro/ro-rederiet DFDS fik Lorenz Technology i november testet droner og kunstig intelligens over DFDS’ havneanlæg i belgiske Gent i november.

Et testforløb som direktøren for Lorenz Technology var rigtig godt tilfreds med.

Vi forvester os meget
Og samme positive stemning er fra DFDS, som Lorenz Technology har arbejdet sammen med i udviklingen af dronens egenskaber.

- Vi forventer os meget af droneteknologien, fortæller Sam de Wilde, daværende chef for DFDS-terminalen i Ghent, da Søfart i november besøgte havnen i Ghent. Han fortsætter: - Vores målsætning er dels at bruge informationer fra dronerne til at effektivisere udnyttelsen af terminalerne og dels at bruge dronerne til at give et løbende overblik over aktiviteten på havneområdet.

Kan du give et konkret eksempel:

- Det kunne f.eks. være når vi placerer trailerne om bord på skibet. Her eksperimenterer vi med at have droner i luften til at overvåge operationen og give et real time overblik over, hvordan trailerne er placeret på dækket og hvorvidt de bliver placeret rigtigt på skibet. Hvis der er noget, der ikke er gjort mest optimalt, har vi mulighed for at reagere øjeblikkelig, forklarer Sam de Wilde.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109