23948sdkhjf

Nu går starten til Danmarks første 5G-pilotprojekt

TDC Net åbner Danmarks største 5G-pilotprojekt i Helsingør Kommune og bliver dermed den første operatør i Danmark, der integrerer 5G-nettet i sit mobilnetværk.

Pilotprojektet er en del af et strategisk partnerskab med Ericsson, der vil bringe Helsingør i front innovativt og teknologisk inden for mobilnetværk i Danmark.

Det oplyser TDC Net i en pressemeddelelse. 

40 master
5G-pilotprojektet i Helsingør involverer 40 master og er det mest omfattende pilotprojekt for TDC Net og det største af sin slags i Danmark til dato. Som en del af projektet vil byens borgere få mulighed for selv at teste mulighederne på fremtidens mobilnetværk.

"Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og TV samt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør Andreas Pfisterer fra TDC Net. 

Samarbejde om dansk 5G
TDC Net og Ericsson indledte tidligere i år et strategiske partnerskab for at bygge 5G-infrastrukturen til TDC's landsdækkende mobilnetværk i Danmark.

Dato for den kommercielle lancering, der kan give alle danskere adgang til 5G er endnu ikke lagt fast, men vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket hos TDC Net.

5G på mobilnetværket ventes indført som standard på de telefoner, som gennemsnitsforbrugerne vil benytte omkring 2023. 

Fakta

  • TDC Net åbner nu et stort 5G-pilotprojekt i Helsingør kommune.
  • Energistyrelsen har givet en midlertidig adgang til frekvensområdet 3,5 GHz, så selskabet i samarbejde med svenske Ericsson, kan teste hastigheder på helt op til 1,1 Gbit/s på forbindelserne. Der er opsat nyt 2G, 3G, 4G og 5G udstyr på 40 master rundt omkring i Helsingør Kommune.
  • Testen omfatter udvalgte partnere der kommer til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien. I samarbejde med udvalgte tjenesteudbydere vil kunder i kommunen kunne afprøve 5G-nettet på mobiltelefoner, bredbånd og TV samt på løsninger for intelligente hjem.
  • Udrulningen af 5G begyndte i oktober på Sjælland, og alle 3.854 master i TDC NETs mobilnetværk vil blive opgraderet til 5G. Det betyder også en opgradering af det eksisterende 2G-, 3G- og 4G-netværk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094