23948sdkhjf

Ny chef for audio-giganternes forskningscenter

Frieder Lucklum er pr. 1. januar 2020 ansat som professor og ny leder af forskningscentret CAMM, der er afdelingen for Acoustic-Mechanical Micro Systems under DTU.

Centret beskæftiger sig med sammenhængen mellem akustik og mekanik i mikroskala, der er afgørende i produktionen af bl.a. høreapparater og hovedtelefoner.

Og det er da også koryfæerne inden for audio-branchen Oticon, Widex og GN Hearing, der står bag CAMM-centeret i samarbejde med DTU Elektro og DTU Mekanik.

Frieder Lucklum kommer fra en stilling som seniorforsker på Institute for Microsensors, -actuators and -systems (IMSAS) på University of Bremen.

Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

 - CAMM er et strategisk vigtigt indsatsområde for både DTU Elektro og DTU Mekanik, idet det binder de mekaniske, akustiske og elektriske fagområder sammen i et for Danmark vigtigt teknologiområde, udtaler Preben Jørgensen, direktør DTU Elektro, og Hans Nørgaard Hansen, direktør DTU Mekanik.

Centeret skal være internationalt førende Frieder Lucklums seneste forskningsprojekter har haft særligt fokus på 3D print af mikro- og nanostrukturer, bl.a. til brug i akustiske sensorer.

Finn Agerkvist, der er leder af DTU’s gruppe for akustisk teknologi, glæder sig til at byde Frieder Lucklum velkommen.

  • Frieder Lucklum har med sin ekspertise inden for design og fremstilling af akustiske mikrosystemer den helt rette baggrund til at realisere vores vision om, at CAMM centret skal være internationalt førende inden for spændingsfeltet mellem mikroakustik og –mekanik, siger Finn Agerkvist.

Artiklen er en del af temaet Navne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109