23948sdkhjf

25 pct. flere ansatte: Fuldt drøn på Odenses robotklynge

Der er stadig fuld på hos robot-klyngen Odense Robotics.

Selv om klyngen kun blev udvidet med fire virksomheder i 2019, og nu tæller 133, så steg antallet af ansatte med 25 pct. på globalt plan og 8 pct. i Danmark.

Det betyder, at virksomhederne i klyngen nu beskæftiger næsten 5.000 medarbejdere på verdensplan – heraf cirka 3.900 i Danmark.

Tallene fremgår af en ny rapport offentliggjort af Odense Robotics.

- Mange robotvirksomheder er født globale, og Odenses industri er ingen undtagelse. Nye tal fra dette års Odense Robotics Insight Report viser, at klyngen nu beskæftiger tæt på 5.000 personer i alt på verdensplan. Efter at have etableret stærke R&D-funktioner på deres hjemmemarked viser denne rapport klart, at robot- og automationsvirksomheder fra Odense ekspanderer globalt mere end nogensinde før, siger Mikkel Christoffersen, direktør for Odense Robotics.

Og det er ikke bare antallet af medarbejdere, der er i vækst. Virksomhedernes samlede omsætning steg i 2018 med 18 pct. til 897 mio. euro (6,7 mia. kr.), og eksporten steg med 26 pct. til 643 mio. euro (4,8 mia. kr.).

Så optimismen er stadig stor blandt klyngens virksomheder.

- Virksomhederne skabte imponerende vækst i eksporten og omsætningen i 2018. Mens tidens marketing-udfordringer uden tvivl vil have indflydelse på virksomhederne, viser nye tal i vores Insight Report, at mange virksomheder i Odense Robotics forventer fortsat høj vækst. Mere end 80 pct. af virksomhederne i klyngen planlægger at eksportere i fremtiden, og et stort flertal forventer at øge omsætningen med mere end 20 pct. de næste par år. Der er god grund til at være optimistisk, siger Mikkel Christoffersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109