23948sdkhjf

Efter opkøb: Hjemvendt direktør håber, at 1+1 = 3

Overlap mellem produkter og det samme kundesegment. Det var bare to af de gode grunde til, at Swede Electronics AB købte og overtog EPC-Technology i Horsens før årsskiftet.

Læs også: Direktør gør comeback i Horsens-virksomhed

Ideen er nu, at de to virksomheder skal få gavn af hinandens kundekontakter og supplere produktporteføljerne, fortæller Poul Kjær-Jensen, direktør EPC Technology, der efter opkøbet nu hedder Swede Electronics A/S.

- Vi håber, at vi med fusionen af de to virksomheder kan få 1 og 1 til at give 3, siger han.

Batteriladere i fokus
Og i jagten på et bedre facit er mindre omstruktureringer begyndt i afdelingen i Horsens.

- Første punkt og hovedformålet er at få de to afdelinger for batteriladere kørt sammen med udgangspunkt fra hovedkontoret i Sverige. Når det er på plads, så skal vi overveje, hvordan vi skal udvikle de andre afdelinger, siger Poul Kjær-Jensen, der ikke spår, at det kommer til at gå ud over arbejdspladserne på fabrikken i Horsens.

- Intet forandrer sig med hensyn til arbejdspladser, men vi forventer at udvide styrken på salgssiden i nær fremtid, siger han.

Kerneområdet
Udvikling og produktion af batteriladere er virksomhedens kerneområde, og derfor er dette segment første punkt på dagsordenen i den nye virksomhedsstruktur, uddyber han.

- Planen er at flytte produktionen og service til Sverige, hvorimod EMS-afdelingen med udstyr til fjernvarmeovervågning og OEM-afdelingen med sourcing fra Fjernøsten bliver i Danmark. Styrken ved at forene virksomhederne er, at vi kan samle afdelingerne der, hvor der er de bedste kompetencer, siger Poul Kjær-Jensen.

Desuden skal salg og kundeservice til det europæiske marked også foregå fra afdelingen Danmark, fortæller han.

Hjemvendt direktør
Poul Kjær-Jensen var direktør i EPC Technology gennem 18 år frem til 2018, hvor han skiftede posten ud med et job i Swede Electronics AB i Sverige.

- Vi kunne se sammenfaldet mellem de to virksomheder, og ideen om et køb modnede hen ad vejen. Vi kontaktede EPCs ejere, og de var heldigvis enige i vores betragtning, siger Poul Kjær-Jensen.

Læs også: Ny direktør i Epc Technology

Poul Kjær-Jensen er nu tilbage i direktørsædet og skal stå for driften af den danske afdeling af Swede Electronics i Horsens.

- Der er heldigvis kommet en masse positive tilbagemeldinger fra kunder. Jeg regner med, at der ikke går så lang tid før, at det føles som, jeg var aldrig var væk, siger Poul Kjær-Jensen, der med sammenlægningen også er blevet medejer af Swede Electronics AB i Sverige.

- Det er selvfølgelig en forskel fra sidst, jeg var direktør. Men det kommer ikke til at påvirke arbejdet i det daglige, siger han.

Fakta

  • Swede Electronics med hovedsæde i Vansbro, Sverige, er en del af Olsson & Jansson Gruppen, der omfatter flere selskaber med en samlet årlig omsætning på SEK 94 mio (65,5 DKK).
  • Virksomheden producerer batteriladere og overvågningsteknologi til forsyningssektoren.
  • Overtagelsen skete i oktober og navneskiftet i december.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094