23948sdkhjf

Private samler sig i ny brancheorganisation for satellit-data

En ny brancheforening for privatejede, satellitbaserede referencenet har set dagens lys i Danmark.

Det er en række private virksomheder med teknisk indsigt i satellitbaserede navigationsdata, der er gået sammen og har etableret ”Brancheforeningen for private referencenet i Danmark”.

Referencenet kan levere positionsdata fra satellitter, så de kan bruges til præcisionsarbejde i bl.a. byggeri, landbrug og anlægsarbejde.

"Staten blander sig"
Blandt de stiftende virksomheder er Geoteam A/S, Leica Geosystems A/S, CNH Industrial Danmark A/S og ToppTopO A/S, som har etableret den nye brancheforening for at fremme rammebetingelserne for privatejede referencenet i Danmark og internationalt.

- Markedet har fungeret upåklageligt i mere end 20 år med styrket innovativ, teknologisk udvikling – endda til faldende priser - samtidig med, at vi som private aktører har stillet vores data frit til rådighed for forskningsinstitutioner på området, udtaler den nyvalgte brancheformand Niels Rasmussen og fortsætter.

- Men vi kan se, at staten bid for bid begynder at bevæge sig ind på et frit og konkurrencepræget marked, hvilket vi står temmelig undrende over for. Vi har både de faglige, tekniske og økonomiske argumenter med os for at sikre et frit og privat marked, så det vil vi i brancheforeningen gøre vores til at forsvare på medlemmernes vegne, fastslår Niels Rasmussen.

Udover forretningschef Niels Rasmussen fra Geoteam A/S består bestyrelsen af adm. direktør Henrik Wiese fra Leica Geosystems A/S og RTK-specialist Lars Grønlund fra CNH Industrial Denmark A/S.

Vedtægterne for den nye brancheforening blev vedtaget på den stiftende generalforsamling for nylig, hvor arbejdet med en website og andre strukturelle opgaver også blev igangsat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078