23948sdkhjf

Kabelproducent et skridt tættere på tyske storordrer

NKT har netop fået kvalificeret sit 525 kV højspændingskabel til jævnstrøm til de tyske korridor-projekter.

Læs også: Rekordstor ordrebog luner hos NKT

Korridorprojekterne omfatter etablering af kabelforbindelser over lange distancer, som kan transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige dele. Projekterne er et vigtigt element i "Energiewende", som er Tysklands langsigtede strategi for et komplet skifte til vedvarende energi.

Kabelforbindelserne vil benytte 525 kV jævnstrømslandkabelsystemer til hovedlinjerne og lavere spændingsniveauer til en lang række vekselstrømsforbindelseslinjer.

Og nu har NKT altså fået godkendt sit NKT 525 kV XLPE højspændingslandkabel til projekterne. Godkendelsen er kulminiationen af et års test af et eksternt institut.

- Kvalifikationen omfatter en obligatorisk test, som nu giver os adgang til at byde på korridor-projekterne, der er nogle af de største investeringer i det europæiske elnet i nyere tid, oplyser kommunikationsansvarlig hos NKT Pelle Fischer-Nielsen, og tilføjer:

Læs også: NKT skal koble Shetland på det skotske elnet

- Derfor er det naturligt nok en vigtig milepæl for os at bestå testen. 

Kvalitetsstemplet kommer i tillæg til den Cigre-kvalifikation, som kablet opnåede allerede i 2014,

- Den yderligere kvalifikation af vores højtydende 525 kV jævnstrømskabel er en milepæl for NKT til at kunne aktiv del i Tysklands energitransformation. Samtidig understreger det vores position som en førende udvikler af energikabler, da vi var de første til at lancere 525 kV XLPE jævnstrømskablet i 2014. Derudover er jeg stolt af, at vi med det kabel også kan tilbyde en bæredygtig løsning fra vores højspændingsfabrikker, som bruger 100 pct. grøn el, siger Anders Jensen, teknologidirektør i NKT.

525 kV-energikablet skal produceres på NKT’s højspændingsfabrikker i Tyskland og Sverige.

Pelle Fischer-Nielsen fortæller, at blåstemplet ikke er ensbetydende med en ordre.

- Det er ikke en ordre endnu – de første udbud til projekterne forventes at blive afgjort i løbet af 2020, oplyser han. 

Læs mere om: NKT
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093