23948sdkhjf

Amerikanere satser på Odense som robotmekka

Hvis nogen var i tvivl om, at de to store robotfirmaer på Fyn, Universal Robots og MiR, ville udvikle sig yderligere under de amerikanske ejere, Teradyne, så blev den tvivl manet til jorden i går.

De to virksomheder, som begge er ejet af Teradyne, får et stort fælles hovedkvarter på 20.000 kvadratmeter i det sydlige Odense til en kvart milliard kroner.

Planerne blev lanceret i går i Universal Robots nuværende hovedkvarter. Der var rød løber, feststemning og besøg og taler af erhvervsminister Simon Kollerup og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

- Vi har rigtigt meget at fejre i dag. Vi har mulighed for at udvide på stedet. Det her kan blive vores hjemsted de næste 10 til 20 år, sagde Jürgen von Hollen, adm. direktør for Universal Robots.

Det ny fælles hovedkvarter kommer til at ligge tæt på Universal Robots nuværende hovedkvarter, som er på 12.000 kvadratmeter. Det ny byggeri kommer til at koste 250 mio. kr. og skal stå færdigt i starten af 2022.

Thomas Visti, adm. direktør hos MiR, ser skridtet som et skulderklap og en satsning på det fynske robotmiljø.

- Vi er 600 MiR og Universal Robots, og det nye hovedkvarter får plads til 1100 medarbejdere. Så der er plads til udvidelse. Vi er rigtigt glade for, at vi får en fælles Cobot Hub i Odense.

Langsigtet investering

De to direktørers taler blev sekunderet af en transmitteret tale af Teradynes topdirektør Mark Jagiela. Han understregede budskabet om, at Teradyne satser på Odense som centrum for robotudvikling.

- Vi har valgt at foretage en langsigtet investering. Vi tror, at MiR og UR har stor konkurrencekraft inden for kooperative robotter. Jeg er meget optimistisk, sagde Mark Jagiela.

MiR's Thomas Visti fortalte, at nyheden er blevet godt modtaget hos MiR's medarbejdere, da de blev præsenteret for den i går. Den kraftige vækst hos MiR gør, at medarbejderne i dag er fordelt på fire forskellige adresser i Tietgenbyen i det sydøstlige Odense, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt.

- Medarbejderne synes det er megafedt, at vi flytter ind i et stort hovedkvarter, hvor vi forener kræfterne, sagde Thomas Visti.

Længe undervejs

Beslutningen om det ny hovedkvarter har været undervejs noget tid. Thomas Visti og Universal Robots' direktør Jürgen von Hollen har drøftet ideen i mere end et år, og det er lykkedes at få Teradyne med på planerne.

- Hvis vi i MiR havde stået alene, så havde vi aldrig kunnet gå ud i sådan en stor investering, siger Thomas Visti.

Han fortæller, at der nu skal vælges arkitekter til at tegne det ny hovedkvarter. Det er planen, at byggeriet skal starte i slutningen af 2020, og at det skal stå færdigt i starten af 2022. 

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094