23948sdkhjf

Aalborg-startup tager hul på dansk marked for demens-lokalisering

Den danske startup virksomhed Otiom går onsdag nationalt med en lokaliseringsenhed af sammen navn målrettet mennesker men demens, så personale og pårørende kan lokalisere forsvunde borgere.

Virksomheden har landet en aftale med grossisten Nomeco, der leverer velfærdsprodukter til den private og offentlige sektor i Danmark om at distribuere Otiom og dermed give start up virksomheden ægte luft under vingerne.

Med aftalen bliver der slået hul på markedet for Otiom, der blev stiftet i slutningen af 2018 i regi af Aalborg Universitet i samarbejde med Ældre Sagen Aalborg. 

Det oplyser Nomeco og Otiom i en fælles pressemeddelelse.

Trygge zoner
Otiom har udviklet et device, der passer i lommen eller i en kæde om halsen på borgeren, og er kodet med såkaldte tryghedszoner – altså områder, der på forhånd med hjælp fra pårørende og personale er indkodet som, at borgeren kan færdes frit, uden at der er fare på færde.

Lokaliseringsenheden bliver først aktiviteret, når et signal registrerer, at borgeren har bevæget sig ud af tryghedszoneren, og derfor har brug for at blive hjulpet hjem.

IoT-teknologi
Den vigtigste og primære teknologi i Otiom er NB-IoT (Narrowband – Internet of Things). NB-IoT er et nyt netværk, der er designet til at sende små datamængder såsom lokationer, og er udviklet for at gøre elektronisk kommunikation mere effektiv, give meget længere batteritid og en meget bedre dækning - både indenfor og f.eks. i en skov.

Det betyder, at der hvor GPS-signalet ikke virker, og man ikke har mobilsignal nok til en telefonsamtale, så har Otiom som udgangspunkt stadig forbindelse.

En af fordelene ved NB-IoT netværket er, at enheden sluger markant mindre batteri end GPS-enheder, og derfor er velegnet til formål, hvor der ikke altid er tid til opladning.

I første omgang skal Otioms device leveres til landets kommuner og regioner. I anden omgang bliver det muligt at købe trackeren på landets apoteker.

I næste uge bringer Electronic Supply et interview med Kim Poulsen, administrerende direktør for Otiom.

Otiom er udviklet sammen med personer med demens, pårørende og plejepersonale - og i øvrigt løbende er blevet testet af plejehjem over de seneste to år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078