23948sdkhjf

Aalborg-selskab har sat sensor-øjne i skabene med hjertestartere

Aalborg-virksomheden Seluxit får fremover en central rolle, når danske hjertestartere skal i aktion på gader og stræder i Danmark.

Seluxit er nemlig blevet udvalgt til at levere nyt overvågningssystem på IoT-teknologi til de skabe på gadehjørner og butiksfacader, hvor hjertestarterne befinder sig i.

Det fortæller Daniel Lux, der er direktør i Seluxit, til Electronic Supply.

- Vi skal levere et system, der holder øje med batteriernes levetid i hjertestarteren. Vores system måler også temperaturen i kassen, fordi batteriernes levetid er afhængig af, om der er den rette temperatur i kassen, siger han.

Seluxit skal i første omgang levere overvågningssystemer til 1.400 skabe, men der kan komme flere til hen ad vejen, hvis markedet reagerer positivt på den nye opgradering, siger Daniel Lux. 

Sponsoreret udviklingen
Seluxit har udviklet teknologien og sponsoreret den uden beregning til Hjerteforeningen under Trygfonden, der står for at opstille og drive hjertestarterne i Danmark.

- Det er et projekt, vi har prioriteret at være med i, så derfor har vi valgt at tage udviklingsarbejdet på vores kappe. Vi sælger enhederne, men udviklingsarbejdet har vi valgt at sponsorere, siger Daniel Lux.

Temperaturfølsom
Overvågningssystemet består af en række sensorer, der skal sørge for, at hjertestarteren rent faktisk kan levere, når det gælder.

Skabet, hvor hjertestarteren sidder, er forsynet med opvarmning, der sikrer en nogenlunde konstant temperatur af hensyn til hjertestarterens komponenter.

Men indimellem sker der, at lågen åbner sig, eller der bliver for varmt i kassen, og i det tilfælde er det Seluxits sensorer, der giver beredskabet et praj om, at den er gal med kassen, fortæller Daniel Lux.

Serviceknap
Overvågningssystemet består også at et integreret registreringssystem, der skal aktiveres, når en tekniker har udført service på hjertestarteren.

- Vi har lavet et system med en knap, der skal aktiveres på en bestemt måde, så vi ved med sikkerhed, at der er kørt service på starteren, og at den ikke er blevet aktiveret ved en fejl. Her skal man trykke på knappen meget aktivt, så vi undgår fejl-tryk, siger Daniel Lux.

Det nye system bliver implementeret fra maj måned.

Seluxit arbejder sammen med Telenor og Hjerteforeningen om implementeringen af det nye system til hjertestarterne. 

I følge Trygfonden findes der over 20.000 hjertestartere i Danmark (tal fra 2019).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078