23948sdkhjf

ESA-millioner skaffer nye ansatte til Nørresundby-virksomhed

Der skal gang i ansættelsessamtalerne i den nordjyske virksomhed Gatehouse Telecom.

Virksomheden meldte mandag ud, at den har fået et ukendt millionbeløb fra en pulje under Det Europæiske Rumagentur (ESA), og det betyder, at virksomheden skal ud at ansætte.

- Vi regner med 10-15 nye ansatte over en periode på to til tre år. Vi kommer til at ansætte ingeniører og primært softwareingeniører, der skal beskæftige sig med indlejret software, siger Søren Rønnest, der er senior projektleder og leder af den gruppe, hvor de nye ansatte skal høre under.

Antallet er endnu ikke eksakt, fordi det stadig afhænger af projektets gang og interessen fra kunder.

- Når vi taler produktudvikling, kan vi regne på, hvor mange mennesker, det kræver. Men det ubekendte ligger i, hvornår kunderne kommer, og hvor mange der kommer. Først dér kan vi vurdere, hvor mange vi skal bruge, og hvilken sammensætning af folk, vi har brug for, siger Søren Rønnest.

Ligesom et husbyggeri
Første jobopslag er allerede oppe, og herfra er det planen, at ansættelserne skal foregå løbende i takt med, at projektet skrider frem.

- Man kan sammenligne det med et husbyggeri. Lige nu er vi ved at støbe fundamentet, og når det er klart, kan vi sætte flere folk ind, der kan arbejde parallelt, siger Søren Rønnest.

I forvejen er Gatehouse Telecom i omegnen af 45 medarbejdere. I løbet af sommeren flytter de til større lokaler i den erhvervspark i Nørresundby, hvor de holder til i dag.

Om bevillingen fra ESA

  • Gatehouse Telecom meldte mandag ud, at de havde fået del i en 23 millioner stor pulje fra ESA. Puljen skal deles med otte andre virksomheder i Danmark.
  • Gate House Telecoms andel skal bruges til at udvikle en softwareløsning til kommunikationssatellitter og IoT-enheder. Løsningen tager udgangspunkt i en eksisterende teknologi, der i dag benyttes til landbaserede netværk, og Gatehouse Telecom vil tilpasse teknologien til satellitter og på den måde forlænge eksisterende netværks rækkevidde til fjerntliggende regioner, der lige nu ikke er dækket.
  • Løsningen kan især blive nyttig for virksomheder, der benytter sig af IoT-løsninger til at kommunikere over lange afstande, eksempelvis skibe til søs, fly i luften eller målestationer og overvågningsenheder i fjerne egne.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078