23948sdkhjf

Minister så på intelligente bleer i Aabenraa

Sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, var i dag på besøg på plejehjemmet Lergården i Aabenraa. Og det var i følge Aabenraa Kommune en inspireret minister, der efter et par timer forlod Lergården.

- Som både sundheds- og ældreminister er det ekstremt inspirerende at se, hvordan man insisterer på at forbedre borgernes livskvalitet og forbedre medarbejdernes arbejdsglæde og bruge deres faglighed ved at tænke nyt og ved også at bruge ny teknologi, som helt entydigt er til gavn for vores ældre medborgere, sagde Haunicke efterfølgende.

Det var den intelligente ble, Abena Nova, ministeren blandt andet kiggede nærmere på, men han så også eksempler på udviklingssamarbejde mellem Aabenraa Kommune og private virksomheder.

Abena Nova er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret chip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets.

Abena står bag udviklingen af produktet i samarbejde med Silicon Valley-baserede MediSens Wireless. Med den intelligente ble, Abena Nova, kan personalet på plejecentre og -institutioner tilbyde bedre tilpasset personlig pleje til inkontinente baseret på deres faktiske behov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078