23948sdkhjf

DTU fik medaljer med hjem fra international robotdyst

DTU har fået både anden og tredjepladsen ved den internationale robotkonkurrence MBZIRC, der netop er blevet afholdt i Abu Dhabi.

- Jeg er meget tilfreds med vores indsats, der dokumenterer, at vi er med helt i front på DTU, siger professor Ole Ravn, DTU Elektro, der har stået i spidsen for holdet på otte studerende og fem forskere.

DTU er det eneste danske universitet, der har deltaget i konkurrencen. De var oppe imod hold fra universiteter i Tyskland, Schweiz og Sydkorea. 

Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

Opgaver afspejler fremtidens brug af robotter
Konkurrencen bestod af i alt tre forskellige challenges, der afspejler opgaver, robotter tiltænkes at løse i fremtiden. Det er i to af disse challenges, at DTU har fået metal med hjem til Danmark. 

Alle tre opgaver indebar, at deltagerne anvendte en kørende robot og fire droner, der skulle arbejde sammen om på egen hånd at løse opgaverne.

I den ene challenge skulle de slukke ilden i en model af et højhus. Det skete ved først med varme-sensorer at lokalisere de steder i huset, hvor det brændte og derefter sprøjte vand på flammerne. Robotterne kommer ind ved enten at køre gennem døren eller flyve ind ad vinduerne. Alt sammen uden nogen menneskelig betjening.

- Det var nogle meget komplekse opgaver, arrangørerne havde stillet, som krævede god forberedelse og finpudsning i løbet af konkurrencen, siger Ole Ravn.

DTU deltog også i MBZIRC konkurrencen, da den sidst blev afholdt i 2017. Dengang fik universitetet en anden plads i en af konkurrencens challenges.

Den samlede vinder af MBZIRC robotkonkurrencen blev Czech Technical University
i Prag i samarbejde med University of Pennsylvania og New York University.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125