23948sdkhjf

Københavns teknologifirma går globalt: Det er det, vi har manglet

Københavnske Neocortec, der udvikler teknologi til batteridrevne, trådløse netværk har taget hul på en drøm, der breder sig over hele verden.

De har netop indgået samarbejde med RS Components, en global distributionskanal af teknologiprodukter, og det betyder, at Neocortecs produkter nu bliver til gængelige for kunder over hele verden.

- Det er det, vi har manglet. Vi har manglet den nemme, generelle måde, hvor vores kunder kunne få fat i vores produkter på, fortæller direktør i Neocortec Thomas Steen Halkier til Electronic Supply og fortsætter:

- Med samarbejdet er en byrde blevet taget fra os, fordi vi indtil nu selv har måtte stå for at komme ud i de lande, hvor vi ikke har et distributørnetværk, siger han.

Han uddyber, at RS Components er en slags online ’katalog-varehus’, som virksomheder selv kan søge produkter frem i.

- På den måde bliver vi også synlige over for kunder, vi ikke har være synlige overfor før, siger Thomas Steen Halkier.

Lokale aftaler består
Siden 2015 har Neocortec haft lokale aftaler med distributører i lande som Tyskland, Spanien og England. Siden 2016 har virksomheden eksempelvis haft samarbejde med Unitronic, der har distribueret københavneres produkter i Tyskland.

Og selvom Neocortec nu er trådt ind på verdensscenen, så kommer aftalerne med de lokale distributører til at bestå.

- Vi har stadig stort behov for det opsøgende arbejde, som distributørerne gør i de enkelte lande. I RS Components er det mere kunderne, der opsøger salgskanalen end omvendt, men vi har brug for begge dele, siger Thomas Steen Halkier.

Håber på mersalg
Hvad eksponeringen igennem RS Components kommer til at betyde for produktionen er for tidligt at spå om, fortæller direktøren.

Men han nærer dog et stille håb:

- Det skulle jo helst betyde, at vi kommer til at sælge mere. Det håber vi i hvert fald på. Vores partnerskab med RS Components øger vores tilgængelighed, og det i sig selv har en vis markedsføringsmæssig værdig, siger Thomas Steen Halkier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078