23948sdkhjf

3F: Coronavirus på Googles danske kæmpebyggeri

Der har været et bekræftet tilfælde af coronavirus blandt de mere end 1.000 bygningsarbejdere, der lige nu er ved at opføre et kæmpe datacenter for Google nær Fredericia.

Det skriver Fagbladet 3F i en pressemeddelelse på baggrund af et dokument fra det irske byggeselskab Dornan, der arbejder på Googles milliardbyggeri.

Smittet er i isolation

Oplysningen bekræftes af den tyske storentreprenør Exyte, der står for opførslen af Googles store datahaller.

– Vi har identificeret et tilfælde af covid-19 og har som følge heraf truffet de nødvendige forholdsregler. Den pågældende person er i isolation og har det godt. Vi overvåger situationen i tæt overensstemmelse med de ansvarlige sundhedsmyndigheder og vil fortsætte med at tage de nødvendige skridt, lyder det i et skriftligt svar fra kommunikationschef Adriana Williams til Fagbladet 3F.

Rengøring og scannere

Af dokumentet fra Dornan fremgår det, at der vil blive grundigt rengjort på den berørte medarbejders arbejdsplads, og at der vil blive opsat scannere til at aflæse de ansattes kropstemperatur.

Til gengæld er det uvist, om Google eller Exyte efterfølgende har iværksat mere restriktive tiltag eller vil lukke pladsen helt ned.

Ingen kommentarer fra Google

Fagbladet 3F fortæller, at et stort antal medarbejdere fredag blev sendt hjem fra byggepladsen for det 46.000 kvadratmeter store og 4,5 milliarder kroner dyre byggeri.

Oplysningen bliver dog ikke bekræftet af Googles kommunikationschef.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Jesper Vangkilde og henviser til hovedentreprenøren Exyte.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar fra virksomheden Dornan, der står bag udmeldingen om den coronasmittede medarbejder.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14