23948sdkhjf

Industrigiganter hjemsender udsatte ansatte med løn

Tre af landets største virksomheder tager nu et ekstra skridt for at beskytte ansatte med svagt helbred. Ifølge Fagbladet 3F har både Dupont, Grundfos og Lego valgt at hjemsende ansatte med fuld løn, fordi de kunne være i risiko for at udvikle svær sygdom, hvis de bliver smittede.

- For os startede det allerede i torsdags, hvor vi sendte de første syge hjem, fortæller Bent B. Christensen, tillidsmand på Grundfos.

- Det var dem med hjerte eller lungeproblemer, eller som måske har et svagt immunforsvar fordi de bekæmper kræft eller på anden måde er udsatte. De er alle sendt hjem med fuld løn, siger han.

Hos LEGO er man gået skridtet videre end blot at sende de mest udsatte i afdelingerne hjem.

- Vi har også ansatte, der har kronisk syge børn, som kan være i risikozonen, hvis de får coronavirus. De har også fået lov at blive hjemme for børnenes skyld, fortæller Berit Flindt Pedersen, fællestillidsrepræsentant på LEGO i Billund.

Forskellige ind- og udgange

Også de ansatte, som ikke bliver sendt hjem, har industrigiganterne forsøgt at passe ekstra godt på.

Flere steder er fabrikkerne blevet indrettet helt anderledes for at sikre, at så få som muligt er samlet.

På Grundfos var samtlige fabrikker verden rundt lukket ned fredag og mandag for at ombygge produktionshallerne til at håndtere coronavirus.

- Vi har lavet afskærmninger i fabrikken og laver mindre hold, hvor hvert hold har sin egen kantine og toiletter. Samtidig får hvert hold sin egen ud- og indgang til fabrikken, så ingen møder hinanden i større grupper, fortæller Peter Trillingsgaard, der er group vicepresident i Grundfos.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109