23948sdkhjf

Telia-direktør: Netværket har bestået ugens stresstest

Regeringens besked til danskerne den 11. marts var klar: Arbejd så vidt muligt hjemmefra og hold jeres børn hjemme fra skole, så vi minimerer fysisk kontakt og dermed risikoen for at smitte hinanden.

Allerede dagen efter kunne Telia registrere en markant stigning i aktiviteten i netværket, når arbejdsopgaver og leverancer skulle aftales over telefonen frem for på arbejdspladsen.

Det oplyser Telia i en pressemeddelse. 

Gennem hele arbejdsugen har dataforbruget i gennemsnit ligget mindst 25 procent højere end forbruget på en normal ugedag i 2020. I perioder har Telia registreret datatrafik, der ligger 40 procent højere end normalt.

- Danskerne er samlet derhjemme, hvor de bruger data til både arbejde, skolegang og underholdning i form af bl.a. streaming. Og vi oplever en markant øget trafik på taletjenesterne både i dag- og aftentimerne. Så netværket har bestemt bestået ugens stresstest, siger Henrik Kofod, teknologidirektør i Telia.

Ingen problemer
Det ekstra dataforbrug har ikke givet problemer med kapaciteten i netværket:

- Danmark har en stærk og veludbygget digital infrastruktur, der kan håndtere store mængder trafik. Generelt bruger danskerne mere data derhjemme end på arbejdspladsen, og den trend har vi set forstærket i den forgange uge, siger Henrik Kofoed, teknologisk direktør i Telia og fortsætter:

Telia forventer også fremadrettet at have kapacitet til den øgede aktivitet i netværket. Senest har EU bedt streamingudbydere som Netflix og Youtube om at sænke videostandarden fra HD til SD, for at sikre, at underholdningstjenester ikke lægger unødigt beslag på kritisk netværkskapacitet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079