23948sdkhjf

Huawei hæver omsætningen trods amerikansk blacklisting

Teknologigiganten Huawei har øget omsætningen i 2019 og har netop præsenteret en toplinje på 822,26 milliarder kroner (19,1 pct. stigning) og en bundlinje på 60 milliarder kroner.

Regnskabet kommer oven på et år, hvor Huawei har været blacklistet i USA, fordi myndighederne der nægtede virksomheder at samarbejde med Huawei på grund angsten for spionage. 

Lange som Grønland og Norge har også valgt at gå udenom Huawei, som leverandør af 5G netværk, men på trods af alt det, er det alligevel lykkes for Huawei at vokse med forretningen. 

- 2019 var et helt særligt år for Huawei, og det er ingen hemmelighed, at vi har været og stadig er under enormt pres udefra. Vi har arbejdet benhårdt for at opnå den tillid og respekt, som vores kunder viser os nu, og det er lykkedes Huawei at skabe værdi på trods af benspænd. Vi har en solid forretning, som vi kan være stolte af, fortæller Eric Xu, Huaweis Rotating Chairman i en pressemeddelelse. 

Huaweis største forretningsområder er fortsat end-to-end 5G-løsninger og salg af smartphones.

91 5G-kontrakter og 240 mio solgte smartphones er det blevet til i 2019, og resultatet er med til at sikre, at virksomheden stadig investerer en stor del af omsætningen i forskning og universitets-samarbejder: 15.3 pct., altså 126,1 mia. kr., af omsætningen bliver det til.

Ét eksempel er danske Aalborg Universitet, som Huawei for nylig har forlænget sit samarbejde med.

Huaweis carrier forretningsenhed, der bl.a. rummer 5G, omsatte i 2019 for 284,08 mia. kr. (3.8 pct. stigning)

Huaweis consumer forretningsenhed, som rummer alt fra smartphones til tablets og wearables, omsatte i 2019 for 447,42 mia. kr. (34 pct. stigning).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109