23948sdkhjf

Elektronik-leverandør har skaffet én million mundbind til sundhedsvæsenet

Netværk er alt, og i dette tilfælde er der kommet en sending på mere end  10.000 engangskitler og intet mindre end én million mundbind ud af en dansk elektronikleverandørs gode kontakter i Schweiz.

Det fortæller indehaver af virksomheden ZENITECH Per Møller Jørgensen til Electronic Supply.

- Kitlerne er sendt afsted i denne uge, mens vi regner med at modtage mundbindene om tre til fire uger. Heldigvis var Region Syddanmark hurtige til at slå til, så ordren kunne blive eksekveret, siger Per Møller Jørgensen

Kitlerne bliver sendt ud til blandt andet kommuner og tandlæger. Mundbindene er øremærket Region Syddanmark, tilføjer han.

To stå-ben
Og hvordan en leverandør af ESD-produkter kan sende en stribe værnemidler på gaden kræver vist en forklaring.

ZENITECH i Kolding er grundlagt for 12 år siden som netop leverandør af produkter til renrum blandt andet kitler, mundbind og så videre, og hurtigt efter grundlæggelsen kom ESD-segmentet til. Nu leverer virksomheden ESD-produkter til elektronikbranchen, og det segment har vokset sig til at være den største del af ZENITECHs aktiviteter.

- Der er ikke mange klassificerede renrum i Danmark, så renrums-produkter er den lille del af vores forretning. Men vi har faktisk igennem et længere stykke tid ønsket at øge aktiviteten og gøre aktiviteten imellem vores to segmenter mere jævn, siger Per Møller Jørgensen.

Faktisk er aktiviteten dalet en smule i ESD-salget under corona-krisen, og det har åbnet muligheden for at gøre noget ved renrums-segmentet.

- Mange af vores kunder i elektronikbranchen producerer fortsat, men er tilbageholdende med indkøb af ESD-produkter i denne tid. Så vi glæder os over, at vi har et ståben mere – i form af forbrugsstoffer og specialprodukter til klassificerede renrum og kontrollerede omgivelser, såsom handsker, hårnet, engangskitler, mundbind med mere, siger Per Møller Jørgensen og fortsætter:

- Og selvom det er en kedelig ting der foregår ude i verden, så er det måske nu, at vi har muligheden for at styrke vores renrums-forretning, siger han.

Stolt over at hjælpe
Den schweiziske leverandør har været ZENITECHs samarbejdspartner i mange år, og det er igennem schweizernes kontakter i Kina, at ordren på dragter og mundbind til Danmark er blevet en realitet. 

- Det viser bare, hvad netværk kan. Der er ingen tvivl om, at ordren med partnerne i Schweiz har gjort noget godt for vores forretning og samtidig har styrket vores relation med dem.

Egentligt henvendte virksomheden sig først i Tyskland, men her indførte myndighederne hurtig et forbud mod at eksportere værnemidler. Og derfor kom partnerskabet i Schweiz i spil.

For selvfølgelig er det en god forretning lige nu at kunne distribuere mundbind og kitler i en tid, hvor myndighederne leder med lys og lygte efter værnemidler.

- Vi har selvfølgelig haft tanken, om man kunne tillade sig at tjene penge på den her corona-situation. Men jeg har også den holdning, at vi skal drive en forretning, og så må vi få det bedste ud af det. Men jeg er både glad og stolt over, at vi med vores forretning kan hjælpe til, siger Per Møller Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079