23948sdkhjf

Næstved-virksomhed skal levere 200 iltrobotter: - Vi får nok at se til

En ordre på 200 iltrobotter for virksomheden O2Matic er landet hos Alpha-Elektronik i Næstved.

Alpha-Elektronik har allerede produceret 40 styk iltrobotter for O2matic til de danske sygehuse, og nu er den leverance fulgt op af en ordre på yderligere 200 styk.

Og det glæder selvsagt den administrerende direktør i Alpha-Elektronik Kim Engmark.

- Det er selvfølgelig på en trist baggrund, men vi er glade for at kunne hjælpe og stolte af, at en dansk virksomhed har udviklet sådan en robot, der kan redde liv i denne tid, siger Kim Engmark.

Robotten O2matic er udviklet af Okan Ilker Görgen, Farzad Saber og Ejvind Frausing, og er netop blevet sat ind på hospitaler i Region Hovedstaden. Robotten er oprindelig udviklet til at hjælpe KOL-patienter med at få nok ilt, men bliver nu også brugt i beredskabet mod corona-virus.

Det er ikke nyt for os
Produktionen i Næstved er allerede i fuld gang, for ordren på den 200 styk skal ud hurtigst muligt.

- Vi regner med at levere til maj. Alt er allerede i proces, fordi vi vidste ordren kom, og vi derfor havde nogle dage til at forberede os, siger Kim Engmark og fortsætter:

- Ordren er ikke ny for os. Det er kun os, der har produceret til O2matic før, og vi har også lavet protypen til dem, siger han.

Komponenter nok
Forberedelsen har også gjort, at virksomheden har de komponenter i hus, som de skal bruge til de 200 iltrobotter.

- Vi følger løbende op med vores leverandører, men indtil videre har vi ingen problemer med at få varer. I tilfælde med råprint fra Kina kan der være lidt forsinkelser, men varerne kommer, siger Kim Engmark.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109