23948sdkhjf

Hun er DTUs første kandidat i autonome systemer

Den første studerende på DTU’s kandidatuddannelse i autonome systemer er netop blevet udklækket. Der er tale om Lorena Ximena Nigro, der på grund af corona-virusset måtte forsvare sit speciale over Skype.

På kandidatuddannelsen i Autonome Systemer bliver de studerende uddannet til at opbygge systemer, der udnytter nye teknologier til en intelligent digitalisering af virksomhedernes produktion.

Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

Lorena Ximena Nigro startede på uddannelsen i 2017, da den lå i regi af Aalborg Universitet. I 2019 overgik uddannelsen til DTU.

Havde andre planer
Lorena Ximena Nigro havde oprindeligt forestillet sig, at hun skulle arbejde med traditionelle udviklingsopgaver i en produktionsvirksomhed. Hun tog derfor en bachelor inden for teknisk produktudvikling på Københavns Erhvervsakademi.

- Som en del af uddannelsen var jeg et par gange i praktik i forskellige produktions-virksomheder. Her fandt jeg hurtigt ud af, at der var behov for mere avancerede løsninger end blot at optimere maskinerne eller processerne, hvis ønskerne om en effektivisering af produktionen skulle opfyldes, siger Lorena Ximena Nigro.

Et autonomt system er langt mere end en traditionel robot eller drone, som mange virksomheder allerede har.

De er typisk programmeret til at udføre en enkelt opgave, som de stopper med, når der sker noget uventet.

Eksempelvis hvis der pludselig er sat en palle på den rute, en transportrobot normalt følger. Herefter sætter robotten først i gang igen, når et menneske genstarter den eller flytter pallen. Et autonomt system er derimod programmeret til selv at kunne finde en alternativ vej rundt om nye forhindringer uden behov for menneskelig indblanding.

- Sådanne intelligente autonome systemer med robotter og droner har jeg hørt flere virksomhedsejere og udviklingschefer fremhæve som nødvendige i deres fremtidige udvikling af virksomheden til industri 4.0.,” siger Lorena

I praktik hos producent af kampfly
Under et praktikophold hos amerikanske Lockheed Martin, har Lorena eksempelvis været med til at introducere medarbejdere til at skulle anvende billedgenkendelses-teknologi til at supplere deres egne synsindtryk eller bruge Augmented Reality på en iPad til at visualisere forskellige installationer.

Lorena valgte at arbejde med digital transformations strategi i sin afsluttende opgave, som hun gennemførte i samarbejde med virksomheden Terma, der bl.a. producerer radarer og satellitteknologi. Formålet var at udvikle en strategi for optimering af et område i produktionen med nye intelligente digitale værktøjer.

Der er mange muligheder for at inddrage autonome systemer i produktionen, så arbejdet kan udføres hurtigere og i en bedre kvalitet. Det kan være i form af en større anvendelse af data, brug af kunstig intelligens, digital twins, internet of things eller anden teknologi. Uanset teknologien er det dog systemer og funktioner uden menneskelig indblanding, der er interessante, siger Lorena Ximena Nigro.

Et nyt hold kandidater inden for autonome systemer bliver udklækket i juni og juli måned, oplyser DTU.

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14