23948sdkhjf

NKT vinder historisk ordre

Den danske kabelproducent er blevet tildelt en del af det tyske højspændings-projekt SüdOstLink. Det oplyser NKT i en fondsbørsmeddelelse.

Ordren, som er afgivet af den tyske netværksoperatør 50Hertz, har en værdi cirka 500 mio. euro (cirka 3,7 mia. kr.).

NKT skal levere og installere en 525kV XLPE højspændingskabel-løsning til jævnstrøm (DC) til en stor del af SüdOstLink kabelforbindelsen og i længder af cirka 275 km.

SüdOstLink bliver verdens første store kommercielle 525 kV XLPE 2GW DC højspændings-forbindelse og udgør en del af de såkaldte tyske korridorprojekter, som skal øge landets energiforsyning fra vedvarende kilder markant.

Kabelløsningen fra NKT udgør tre af i alt fem delprojekter af den samlede kabelløsning.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi er tildelt vores største DC højspændingsordre nogensinde ved at vinde en stor del af SüdOstLink-projektet. Det er med til at understrege, at vi er en nøglepartner i den grønne transformation af Tyskland. Gennem årene har vi arbejdet sammen med 50Hertz på en række store højspændingskabelprojekter, og jeg er glad for, at en af vores kernekunder igen anerkender vores førende ekspertise og knowhow indenfor 525 kV XLPE DC-teknologi, siger Alexander Kara, CEO hos NKT.

NKT forventer at starte produktionen af DC højspændingskabler og tilbehør ved udgangen af 2021 med installation i midt 2022 og endelig færdiggørelse i 2025.

SüdOstLink er den første af tre kabelforbindelser over lange distancer, som skal transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige dele. Kabelforbindelserne er ofte betegnet som HVDC korridor-projekterne, som dækker en stor del af landet, og som er et vigtigt element i ”Energiewende”, som er Tysklands langsigtede strategi for et komplet skifte til vedvarende energi i 2050. SüdOstLink 2GW kabelforbindelsen vil forbinde forbundsstaterne Sachen-Anhalt og Bayern og forventes at blive taget i brug i 2025.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078