23948sdkhjf

Fond øremærker millioner til 5G i danske virksomheder

Industriens Fond har netop afsat en pulje på tre millioner kroner til et nyt projekt, hvor virksomheder i langt større omfang end hidtil kommer til at eksperimentere med 5G og andre trådløse kommunikationsteknologier.

Håbet er, at teknologien kan effektivisere produktionen og skabe grundlaget for fremtidens vækst og innovation. Pointen med projektet er, at 5G skal ud i virksomhederne, bruges aktivt og skabe erfaringer.

Det oplyser Industriens Fond i en pressemeddelelse.

- Vi er på tærsklen til at udrulle 5G i Danmark, og det er afgørende for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, at vi får virksomhederne i gang med at eksperimentere med teknologien og derved opbygge kompetencer og relevant viden. På den måde kan den nye teknologi omsættes til konkurrencedygtige processer, forretningsmuligheder og produkter, siger Thomas Hofman-Bang, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

Trådløs sandkasse
Projektet føres ud i livet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Dansk Industri og Togsverd Consult. Og her ser man frem til at prøve 5G-teknologien af.

- Vi glæder os til at hjælpe virksomhederne med at teste deres 5G-løsninger i vores trådløse ”sandkasse” i 5G Smart Production Lab, siger Preben Mogensen, professor i trådløs kommunikation ved Aalborg Universitet, som driver projektet sammen med universitetets Smart Production Lab.

Også erhvervsorganisationen Dansk Industri ser 5G som et nyt og afgørende værktøj for dansk erhvervsliv.

- 5G og andre trådløse teknologier kommer til at revolutionere erhvervslivets brug af avancerede digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og Industri 4.0. 5G kan binde alle teknologier sammen og skabe et højeffektivt og højteknologisk erhvervsliv. Vi håber, at projektet kan give virksomhederne blod på tanden og fremme efterspørgslen efter 5G i dansk erhvervsliv, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Projektet efterkommer et ønske i erhvervslivet om at få bedre test- og udviklingsmuligheder.

- Mange virksomheder har efterspurgt et sted, hvor de kan afprøve, hvordan 5G kan skabe værdi for dem. Det gælder både de, der udvikler mobile robotter, droner og automationsløsninger, og brugervirksomheder inden for industri, landbrug, medier og sundhedsteknologi. Et sådant sted har vi skabt nu. Vi glæder os til at komme rundt i landet og fortælle om potentialerne ved 5G og andre trådløse teknologer, siger Tom Togsverd, direktør i Togsverd Consult.

Projektet har til formål:

  1. at udbrede kendskabet til forretningsmulighederne i 5G og anden trådløs kommunikation til Industri 4.0 herunder edge computing, kunstig intelligens og realtids IIoT til et stort antal virksomheder.
  2. at give virksomheder adgang til at afprøve teknologierne i den trådløse ”sandkasse” i 5G Smart Production Lab.
  3. at tilbyde et mindre antal virksomheder mulighed for at deltage i pilotprojekter med at gennemføre 5G-løsninger, der kan være til inspiration for andre virksomheder.
  4. at gennemføre netværksforløb, hvor virksomheder kan få vejledning og sparring til at igangsætte et projekt og implementere dette i egen virksomhed.
  5. at sikre den løbende formidling af fremdriften og resultaterne fra AAU’s 5G Smart Production Lab, pilotprojekterne og netværksforløbende.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157