23948sdkhjf

Stabil rumfartsbranche sparer Rovsing for corona-kvaler

Rovsing, der producerer teknikkomponenter til satellitter og rumfartsbranchen, har formået at holde corona-epidemien nogenlunde på afstand i regnskabet for tredje kvartal.

Det fremgår af regnskabet, som netop er lagt frem.

- Covid19 pandemien har en relativ lille effekt på Rovsing i Q3, fordi rumfartsbranchen har fortsat driften i allerede planlagte satellitmissioner, fremgår det i ledelsesberetningen.

Der står desuden:

- Hos Rovsing er projekter blevet leveret med hjemmearbejde og koordinering i produktionen. Indtil videre har Rovsing kun oplevet mindre forsinkelser i forsendelser fra leverandører, som er blevet afbødet indenfor organisationen, fremgår det.

Nedgang i omsætningen
Rovsing kan dog ikke se sig fri for en nedgang i deres omsætning gældende for det netop overståede tredje kvartal.

Omsætningen er faldet fra 9 til 6,2 millioner mellem Q3 2018/19 og Q3 i 2019/20.

Den faldende tendens har været gældende for alle ni måneder af regnskabsåret 2019/20, hvor den samlede omsætning er faldet fra 19,9 millioner i 2018/19 til nu 15,6 millioner kroner.

Rovsing tilskriver den negative udvikling i især første halvår af 2019/20, at en ordre på energisystemer til en tyrkisk kunde kom til at kræve flere ressourcer af Rovsing end først antaget.

Til gengæld kan Rovsing glæde sig ved, at EBITDA er steget i tredje kvartal til 0,5 milloner kroner sammenligner med et underskud på -0,3 millioner i sidste regnskabsårs Q3.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078