23948sdkhjf

Corona har sat sig i efterspørgslen: Dantax leverer underskud

Dantax er kommet ud med et underskud på 7,6 millioner kroner for den periode, der dækker de første tre kvartaler af regnskabsåret 2019/20.

Det fremgår af regnskabet, som Dantax har fremlagt tirsdag eftermiddag.

Underskuddet skal ses i sammenligning med et overskud på 1,4 millioner kroner, som Dantax præsenterede i tilsvarende ni-måneders periode i 2018/19.

Resultatet af den primære drift er også et minus på knap 0,5 millioner kroner mod et overskud på 0,5 millioner kroner i 2018/19.

Ellers fine takter
Ledelsen forklarer underskudet med efterdønninger af corona-epidemien

Takterne var ellers fine i det halvårsregnskab for 2019/20, som højttalerproducenten præsenterede 20. maj, hvor overskuddet lød på tre millioner kroner. Perioden dækkede 1.7.19 til 31.12.19, og altså inden corona-virusset kom til Europa.

I det nye regnskab for ni-månedersperioden er månederne januar til marts med, og dækker altså det kvartal, hvor det europæiske marked blev ramt for alvor.

- Det negative resultat for perioden er primært en følge af Covid-19 pandemien. Efterspørgslen er faldet, og uroen på de finansielle markeder har medført det negative resultat af værdipapirbeholdningen, lyder det i en selskabsmeddelese underskrevet af Dantax' bestyrelse.

Noget kunne ellers tyde på, at Dantax var klar til at indtage 2020 med en ny serie produkter.

- I perioden er der introduceret nye modeller som er positivt modtaget hos kunderne,
men udbruddet af Covid-19 i marts 2020 har medført tilbageholdenhed blandt kunderne, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

Dantax fastholder forventningerne til hele regnskabsåret 2019/20 til et underskud - før finansielle poster - i niveauet 1 million kroner efter skat. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094