23948sdkhjf

Danfoss vil have mere lokal produktion

Coronakrisen har givet mange virksomheder problemer med at få underleverancer og færdige produkter frem til tiden.

Det er også tilfældet hos Danfoss, der derfor sætter yderligere fart på en ambition om at producere og source mere lokalt. Det skriver Børsen.

Koncernchef Kim Fausing fortæller til avisen, at man lige nu for eksempel afsætter 65 pct. af det, man producerer på koncernens syv fabrikker i Kina til kinesiske kunder. Af de resterende 35 pct. afsættes halvdelen i Asien og den anden halvdel andre steder i verden. Tallene for de øvrige fabrikker rundt omkring i verden er nogenlunde enslydende.

Allerede efter finanskrisen begyndte Danfoss at se på koncernens produktions- og sourcing-setup, og nu vil Kim Fausing have ekstra fokus på produktionskæden. Han tror på, at den lokale produktionsandel kan komme op på 80 pct.

- Meget forenklet sourcede vi for år tilbage i Kina, producerede i Europa og leverede en stor del af de færdige produkter til kunder i USA. Det gav lange og ufleksible kæder, som gør det svært hurtigt at geare op eller drosle ned på produktionen. Regionalisering giver agilitet og fleksibilitet, siger Kim Fausing til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156