23948sdkhjf

Seks lande har budt ind på dansk pipette-robot

Den danske pipette-robot One, skabt af producenten Flow Robotics, har tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet.

Således er robotten nu i aktion på et tysk laboratorium til test af corona-patienter. Fra Sverige, Polen, Rusland, Holland og Australien er der også bestillinger de danske pipetteringsrobotter. 

Det oplyser Flow Robotics i en pressemeddelelse.

Gør klar til test
Robotten er udviklet til at analysere de mange corona-test, der bliver taget hver dag. Robotten hjælper med at gøre testen klar til den endelige analyse, der skal be- eller afkræfte sygdom.

Robotteknologien minimerer risikoen for menneskelige fejl og smittefare i processen, og samtidig reducerer den fysisk belastende pipetteringsopgaver for laboratoriepersonalet i hele Danmark.

Otte danske hospitaler har valgt den danske opfindelse, som samtidig også bliver anvendt af deres partnere DTU og Novo Nordisk.

Robotten blev udviklet på kun tre uger og er herhjemme solgt i 12 eksemplarer til Danske Regioner.

I fodboldens verden har Qlife og KMD også valgt at indsætte One-robotten for at vinde tid, når spillerne i 3F Superliga and NordicBet Liga samt 2. division skal have analyseret deres ugentlige covid-19-prøver i kampsæsonen.

Sådan virker robotten:

På Herlev Hospital arbejder molekylærbiolog Martin Friis nu side om side med den danske flowbot One robot:

- Robotten pipetterer den levende virus, og den kan pipettere flere prøver på en gang, så vi sparer nu en masse ensidigt gentaget arbejde og mindsker risikoen for arbejdsskader. Vi arbejder i forvejen sikkert, men det er alligevel en god ting, at vi også er mindre i kontakt med den levende virus takket være robotten. Risikoen for at fejlpipettere elimimeres også, når vi automatiserer, fordi robotten følger et mønster og undgår fejl. Alt i alt sænker det stressniveauet på mange fronter for os, så vi får mindre ondt af vores arbejde og minimerer potentielle fejl, siger han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11