23948sdkhjf

Rekordregnskab fra Linak

Aktuator-producenten er dog nødt til at sænke sine forventninger til væksten i de kommende år som følge af den internationale økonomiske situation.
Finanskrisen er fortid hos Linak. Norborg-virksomheden kom ud af 2010/2011 med en omsætning på 2,1 mia. kr. og et overskud på 342 mio. kr. Det skriver Børsen.

Begge dele er klart bedre end i 2009/2010, hvor omsætningen endte på små 1,9 mia. kr. og overskuddet på 293 mio. kr. Ejer og administrerende direktør Bent Jensen erklærer sig da også tilfreds med væksten, der især skal tilskrives vækst i Kina, USA og Tyskland.

Uændret overskud næste år
Til gengæld erklærer Bent Jensen, at væksten sagtens kunne have været større, hvis Linak havde fået sat gang i nye investeringer tidligere, efter man var nødt til at skære ned i produktionen i forbindelse med finanskrisen.

- Var det lykkedes for os at geare hurtigere op, end tilfældet har været, ville vi efter al sandsynlighed have kunnet sælge meget mere og dermed have tjent endnu flere penge det seneste år, siger Bent Jensen til Børsen.

Fremadrettet er det da også planen, at Linak skal vokse betragteligt, men de aktuelle konjunkturer har sat en dæmper på planen. Oprindeligt havde Nordborg-virksomheden kalkuleret med en vækst på 15 % i 2011/2012 og en omsætning på 4 mia. kr. i 2015/2016. Det mål tror Bent Jensen ikke længere på. Han forventer nu en mere beskeden vækst på 5 % næste år og en uændret bundlinje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094