23948sdkhjf

Portugisere vil udvikle augmented reality i Odense

Virksomheden Lusospace er i gang med at etablere sig i Odense, hvor man vil sælge og videreudvikle sine løsninger inden for augmented reality.

- Firmaet har arbejdet inden for rumfart med forskellige applikationer, og de har så også haft et samarbejde med et dansk firma på et tidspunkt og har nu fundet ud af, at de vil prøve at slå sig ned i Danmark, fordi de mener, at vi har et innovationsmiljø, som er ret godt, og mange virksomheder her arbejder på at effektivisere og reducere omkostninger, siger Niels Immerkjær.

Han har titel af developing manager og står for at etablere Lusospaces danske afdeling og se, om der er et marked for løsningerne i Nordeuropa.

- Jeg har foreslået Odense, fordi vi har et miljø i Odense, hvor vi har robot-clusteret, welfare-clusteret, Syddansk Universitet; vi har mange faciliteter, som kan bruges i Odense, og et miljø hvor man kan tiltrække mennesker. Også på sigt, hvor man håber, der kommer en eller anden udviklingsafdeling i Danmark. Så er det måske nemmere at tiltrække kvalificerede mennesker, forklarer Niels Immerkjær.

Mere end et salgsselskab
Og det er netop planen at datterselskabet i Odense skal være mere end blot en salgsafdeling.

- Vi udvikler sammen med kunden. Vi skal tilpasse det system til kundens behov. Vi kan ikke lave et eller andet system, som man kan trække ned over alle virksomheder. Der er forskel på, om du er en produktionsvirksomhed, et ingeniørbureau, eller hvad du er. Det er derfor, man ikke kan have hele systemet siddende i Portugal, man skal have den lokale viden også, lyder det fra Niels Immerkjær.

I første omgang er en enkelt tekniker fulgt med fra Portugal til Odense, og så er det ellers planen, at nye softwareteknikere bliver ansat i takt med, at de første ordrer ruller ind.

- Vi starter op og vil gøre en indsats for at komme ind på det her marked. Vi er udmærket klar over, at det er et marked, der ikke er uopdyrket – der er mange, der arbejder med det her i dag. Men vi mener, at med den erfaring vi har, og den viden vi har om, hvordan vi eksekverer et godt projekt, så skulle den nok kunne lade sig gøre, forklarer Niels Immerkjær.

Favner hele Norden
Virksomheden bliver etableret som et dansk ApS-selskab og får til opgave at afsætte AR-løsningerne i både Norden og det nordlige Tyskland.

Som nævnt skal kunderne findes blandt en bred vifte af virksomheder.

- Det er firmaer, som har eksport og behov for at sende mennesker ud i verden. Så kan man på den måde spare nogle rejseomkostninger og også sikre, at ens medarbejdere ikke lige pludselig sidder i Kina eller Peru og er låst, siger Niels Immerkjær, der mener, at tiden er ved at være moden til AR-teknologien:

- Jeg tror egentlig, at den her coronakrise begynder få virksomhederne til at tænke på en anden måde om, hvordan de egentlig skal organisere sig, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112