23948sdkhjf

Nyt røntgen-center flytter ind på DTU

Den nye danske forskningsinfrastruktur, der lyder af navnet, DANFIX får til huse i DTUs 3D imaging center i Lyngby.

Centret bliver Europas største af sin art og får med DANFIX styrket sin ledende internationale position i imaging med både røntgen- og neutronstråling.

- Vi er stolte over at kunne lægge hus til DANFIX i vores nyopførte 3D imaging center. Her vil hele det danske forskningsmiljø på tværs af naturfaglige, tekniske og sundhedsfaglige videnskaber få glæde af de enestående muligheder, røntgenteknologien giver. Ved at kunne kigge ind i hårde materialer som metaller eller biologiske knogler vil vi fremover kunne få en langt større forståelse af deres egenskaber og funktion, siger DTUs rektor Anders Bjarklev

Bredt felt
DANFIX skal blandt andet bruges til forskning inden for så forskellige områder som energiteknologi, sundhed og den grønne omstilling.

Den nye forskningsinfrastruktur vil derudover kunne bidrage til en øget digitalisering af eksempelvis museers samlinger, ligesom den vil kunne give væsentlig viden til udvikling af f.eks. ny sundheds- og produktionsteknologi.

Link til udlandet
De nye verdensklasse faciliteter på DTU skal ses i en tæt sammenhæng med de store internationale røntgen- og neutronforskningsfaciliteter, der i disse år opbygges på henholdsvis MAX IV og ESS i Lund.

- Vi forestiller os, at DANFIX og 3D imaging centret fremover bliver indgangen til efterfølgende at kunne anvende de endnu mere avancerede røntgen- og neutronfaciliteter på MAX IV og ESS. Begge steder er vi engageret i udviklingen af videnskabelige instrumenter, som vil stå klar til brugerne inden for de næste par år. Her bliver opløsningen i visualiseringen langt større end på vores lokale CT scannere, siger professor Henning Friis Poulsen, DTU Fysik, der leder 3D imaging centret.

DANFIX bliver officielt indviet i efteråret sammen med åbningen af DTUs nye 3D imaging center.

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094