23948sdkhjf
>

Start-up initiativ søger etablerede virksomheder til rum-nørderi

ESA BIC Denmark vil udklække 40 nye startups inden for rumforskning inden for fem år, men initiativet vil også gerne ud i allerede eksisterende virksomheder.

Det fortæller Sune Nordentoft Lauritsen, der er managing director i ESA BIC Denmark.

- Vi vil gerne sætte rumteknologien i spil i eksisterende virksomheder, der har produkter eller projekter, som kan få glæde af teknologi udviklet i rumsektoren eller få gavn af anvendelser af satellitter. Måske kan det hjælpe det i et eksisterende projekt, måske kan det skabe et spin off, fordi virksomheden fik øjnene op for noget nyt, fortæller Sune Nordentoft Lauritsen.

Målet er på fem år at engagere mere end 100 virksomheder i at få fordele af avanceret teknologi og patenter allerede udviklet og stillet til rådighed af ESA og slå et slag for brugen af satellitdata i forskellige sammenhænge.

Koncept testet i robotsektoren
Konceptet med at gå i dialog med eksisterende virksomheder er allerede prøvet af med fokus på robotindustrien.

Dette har ført til, at flere firmaer nu er i gang med at søge om ESA kick-start støtte til udvikling af smarte robotter til landbrugsautomatisering, byvedligeholdelse, last-mile leveringer med mere.

Og nu er turen kommet til elektronikproducenter, der kan se fordelen i det ydre rum.

- Vi sigter efter et bredt udvalg af elektronikvirksomheder. Det kan være nogen, der udvikler elektronik til brug på jorden, som skal have en høj grad af robusthed og tåle ekstreme tryk og temperaturer. Rumteknologi er udviklet til den slags forhold. Det kan også være virksomheder, der ønsker at udvikle produkter til rumfartindustrien og mangler det sidste skub for at komme i gang, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.203