23948sdkhjf

Interacoustics har fyret efter et fremragende 2019

Middelfart-virksomheden Interacoustics, der laver avancerede apparater til måling af hørelse, havde et fremragende 2019 med ny omsætningsrekord. Men i år har virksomheden måttet fyre 10 ansatte på grund af coronakrisen.

Det skriver fyens.dk.

Omsætningen steg sidste år med 16 procent og nåede op på rekordhøje 566 millioner kroner. På bundlinjen står der 100 millioner kroner før skat, en lille smule mere end året før.

Læs også: Balance bonner ud hos Middelfart-firma

Den store stigning i omsætningen skyldes ikke mindst, at Interacoustics sidste år vandt et stort, offentligt udbud i Egypten. Alle nyfødte i Egypten skal have deres hørelse testet, og til det formål skulle landet bruge flere end 1.000 specialapparater - en ordre, som Interacoustics altså vandt, nævner fyens.dk.

Læs også: Nyt fra bestyrelser og direktionsgange

Efter et flot første kvartal i år blev også Interacoustics, som eksporterer 98 procent af produktionen, ramt af coronakrisen. Det har ifølge mediet betydet, at 10 medarbejdere er blevet fyret og i alt 14 stillinger nedlagt, så der nu er cirka 190 medarbejdere tilbage i Middelfart.

- Vi er ramt som alle andre. Økonomien er gået ned, sundhedssystemerne har været presset og har ikke tænkt så meget på hørelse. Forbrugernes forsigtighed har også påvirket deres køb af nye høreapparater, siger Carsten Kind til fyens.dk. Han lader samtidig forstå, at han på lidt længere sigt ser meget optimistisk på vriksomhedens muligheder og har store forventninger til udviklingen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078