23948sdkhjf

Høreapparat-gigant optager corona-lån for trecifret millionbeløb

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og den danske høreapparat-virksomhed Demant A/S har underskrevet en ny toårig låneaftale på 60 millioner euro, svarende til knap 447 millioner kroner.

Aftalen er en del af en ordning, hvor banken tilbyder lån til virksomheder, der beskæftiger sig med sundhedsløsninger, der samtidig er ramt af corona-epidemiens konsekvenser.

Demant-gruppen udvikler høreapparater, høreimplantater, diagnostik og intelligente lydløsninger. Virksomheden blev påvirket af covid-19, som har haft en hidtil uset negativ indflydelse på markedet for høreapparat produkter.

- Som opfordret til af vores ejere, tilbyder NIB lån til virksomheder i vores medlemsregion for at hjælpe dem med at bygge bro over den økonomiske virkning af COVID-19-pandemien. Lånet sigter mod at støtte Demant i at sikre tilstrækkelig finansiering til at klare de udfordrende markedsforhold inden for høreapparat produkter, siger Henrik Normann, NIBs præsident og administrerende direktør.

Halv omsætning

I juni måned kom det frem, at Demant kørte på en runrate på 50-60 procent af den forventede omsætning på grund af coronaens effekt på markedet for høreapparater. Og selvom det er lavt var det noget bedre end situationen i maj måned, hvor tallet var 30 procent.

Hvor længe der er afmatning på markedet, har Demant svært ved at spå om. 

- Vi er stadig af den opfattelse, at vi vil se en ophobet efterspørgsel efter høresundhedsprodukter og -tjenesteydelser materialisere sig, og den kan meget vel fortsætte ind i 2021, men der er fortsat usikkerhed om både timingen og omfanget heraf, fremgår det af selskabsmeddelelsen underskrevet af koncernchef og administrerende direktør Søren Nielsen.

Om Demant

Demant A/S producerer høreapparater, diagnostiske instrumenter, høreimplantater og lydløsninger inden for områder som virksomhedskommunikation og spil.

Ved udgangen af ​​2019 havde Demant 15.834 ansatte globalt.

Om Den Nordiske Investeringsbank (NIB)

NIB er et internationalt finansieringsinstitut, som ejes af otte medlemslande: Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. Banken finansierer private og offentlige investeringsprojekter i og uden for medlemslandene.

NIB har den højest mulige kreditvurdering, AAA/Aaa, hos de førende kreditvurderingsinstitutter Standard & Poor’s og Moody’s.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078