23948sdkhjf

Ny runde RoboCup med en snert af H.C Ørsted

DTU er igen vært ved konkurrencen RoboCup, der i år bærer præg af 200 året for H.C Ørsted opdagelse af elektromagnetismen.

Således er der i årets konkurrence indlagt en ny forhindring, der omfatter den vekselvirkning mellem magneter og elektricitet, som Ørsted opdagede. Derudover skal de deltagende robotter klare ni andre forhindringer på konkurrencebanen.

Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

Forhindring alal cykellygter

Ved den nye forhindring skal robotterne samle en magnetisk bold op, som de efterfølgende skal skyde gennem et rør med størst mulig kraft.

Undervejs på turen gennem røret passerer den magnetiske bold to elektromagneter i form af elektriske ledninger. Jo hurtigere der induceres strøm i de to elektromagnetiske spoler, jo flere point får robotterne.

- Elektromagnetismen udgør grundlaget for robotternes elektromotorer, og det har derfor været helt naturligt for os at inddrage en Ørsted-forhindring i dette års ud-gave af DTU RoboCup. Den nye forhindring afspejler i princippet den samme funktion, som du kender fra dine magnet cykellygter, siger professor Ole Ravn, DTU Elektro.

DTU RoboCup har været afholdt i mere end 20 år for at sætte fokus på robotters udvikling.

Ole Ravn vurderer, at den nye forhindring hører til blandt de sværeste på banen, da den både kræver en høj præcision og god manøvrering af robotten.

Selvkørende robotter

Deltagerne har på forhånd programmeret robotterne, så de på egen hånd kan køre gennem banen og løse de i alt ti udfordringer, der bl.a. består af at køre gennem en tunnel, over en vippe, få en golfbold i hul og tage en hurtig tur på ’racerbanen’.

Deltagerne må ikke røre deres robot undervejs, men får point for alle de forhindringer, robotten passerer fejlfrit,” siger Ole Ravn.

Live stream i 360 grader

I år er det på grund af corona-situationen ikke muligt at være tilskuer til DTU Robo- Cup. I stedet kan man følge konkurrencen på livestream, hvor der som noget nyt bliver mulighed for at se med i 360 grader, når robotterne bevæger sig rundt på banen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078