23948sdkhjf

Endnu en højspændingsordre til NKT

Kabelproducenten har vundet en turnkey DC højspændingsordre til havvindforbindelsen BorWin5 i Nordtyskland.

Kontrakten, som er udstedt af TenneT, har en værdi på op til 250 mio. euro (1,86 mia. kr.), og gælder levering og installation af et XLPE højspændings-kabelsystem til jævnstrøm (DC). Ordren omfatter produktion af cirka 230 km 320 kV DC on- og offshorekabler og tilbehør, samt offshore installation med kabeludlægningsskibet NKT Victoria.

- Gennem de senere år har NKT etableret sig som en vigtig partner i Europas grønne omstilling. Vi har gennemført en række kabelforbindelser, der sikrer overførsel af vedvarende energi, og i 2020 er vi tildelt flere interconnector-projekter såvel som denne nye havvindforbindelse i Tyskland. Med BorWin5-projektet beviser vi værdien af vores lange samarbejde med TenneT, og det bekræfter samtidig vores stærke position som udbyder af højspændingsløsninger indenfor jævnstrøm, siger NKT’s CEO, Alexander Kara.

Produktionen af kablerne forventes at starte i slutningen af 2021 med endelig færdiggørelse af projektet i 2025.

BorWin5 er TenneTs fjerde offshore vindprojekt ud for kysten ved Borkum i det nordvestlige Tyskland. Projektet forbinder transformerstationen BorWin Epsilon, som er placeret i Nordsøen, med den kommende transformerstation Garrel/Ost nær Cloppenburg i Niedersachen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079