23948sdkhjf

Han sprang selv ud som robot-iværksætter

Thomas Sølund var leder i Teknologisk Insituts Start Up Hub for robotvirksomheder. Nu er han kommet over på den anden side som en af iværksætterne

Thomas Sølund sad egentlig i en god stilling på Teknologisk Instituts Robotcenter i Odense. Han var faglig leder for Start Up Hub'en i robotcentret. I den funktion hjalp han mange af de unge, nystartede robotfirmaer med at finde en vej fremad.

Læs også: De er på vej med en skruerobot

Men lysten til selv at skabe noget var stor. Derfor startede han firmaet Spin Robotics sammen med Teit Silberling. Firmaet er i gang med at udvikle et skrueværktøj til kollaborative robotter.

Thomas Sølund er dermed selv blevet et af de nystartede firmaer i Start Up Hub'en. Mens mange af de andre nystartede robotfolk er nyuddannede og i 20'erne, så er Thomas Sølund lige fyldt 40 år. Livet som iværksætter passer ham godt, og han er godt tilfreds med, at han har taget springet.

- Det passer mig rigtigt godt at udvikle noget selv, siger han.

Thomas Sølund er uddannet robotingeniør fra Syddansk Universitet. Efterfølgende har han taget en ph.d. i computervision i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Syddansk Universitet, før han blev faglig leder i Start Up Hub'en.

Thomas Sølund er den tekniske chef i Spin Robotics, mens partneren Teit Silberling tager sig af det kommercielle.

De to vil i efteråret ud og finde eksterne investorer, eksempelvis business angels, til Spin Robotics.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078