23948sdkhjf

Nordjysk IoT-virksomhed lander millionaftale i Spanien

Satellitkommunikationsvirksomheden GateHouse Telecom, der har hovedsæde i Nørresundby, har netop indgået en ny millionaftale med den spanske satellitoperatør Sateliot.

Electronic Supply har spurgt, hvor mange millioner kroner aftalen beløber sig på, men det ønsker GateHouse Telecom ikke at oplyse.

Men sikkert er det, at den danske virksomhed skal levere kommunikationssoftware til Sateliot, der er i gang med at etablere verdens første rumbaserede 5G Internet of Things (IoT)-netværk, der hovedsageligt skal levere data fra IoT-enheder i fjerne egne og til søs.

Det oplyser GateHouse Telecom i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er at udvikle verdens første standardiserede waveforms til rumbaserede IoT-netværk, og det nye samarbejde med Sateliot er et skridt mod det mål. Vi håber, at vores løsning kommer til at danne køreplanen for alle fremtidige 5G-netværk, der kan tilbyde netværksforbindelse til fjerne egne med begrænset eller ingen dækning, siger CEO for GateHouse, Michael Bondo Andersen.

Udvikling af waveforms

GateHouse Telecom skal nærmere bestemt udvikle såkaldte waveforms, som er avancerede kommunikationsprotokoller, der gør det muligt for IoT-enheder og netværksoperatører at skifte fra landbaserede netværk til Sateliots satellitbårne IoT-netværk – eksempelvis når et skib kommer langt ud til søs og dermed uden for de landbaserede netværks rækkevidde. 

- Kun 10 procent af jordens overflade er dækket af landbaserede netværk, og det er i de resterende 90 procent, at vores nye generation af 5G-netværk vil gøre sig gældende. Vores netværk er et supplement til de traditionelle telekommunikationsnetværk, der vil gøre det muligt at tilbyde en 5G-forbindelse til det stigende antal af IoT-enheder i fjerne egne såsom i Arktis og i den australske outback, forklarer CEO hos Sateliot, Jaume Sanpera.

Ordre fra ESA

Det er ikke virksomhedens første ordre i år.

GateHouse Telecom indgik tidligere i år en aftale med det europæiske rumagentur ESA om første skridt i udviklingen af softwareløsninger til satellitbaserede IoT-netværk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.47