23948sdkhjf

Japanere køber dansk producent af skibsstyresystemer

Japanske Furuno har opkøbt danske Emri, der udvikler positioneringssystemer til søfartsbranchen. 

Det skriver fagmediet Søfart

Emri, der er kort for Electronic and Marine Research Industries, er specialister i udstyr til rorkontrol, autopiloter og Joystick DP-systemer (dynamiske positionssystemer, red.). 

Ifølge Claus Nørtoft Thomsen, administrerende direktør for den 48 år gamle virksomhed Emri, har der længe været udsigt til at skulle sælge Emri - noget, som han har arbejdet på i et par år.

– Det er der mange grunde til, lige fra overvejelser i forhold til markedet, og min egen alder. Der er stadig mange år i mig, men at transformere en lille familie virksomhed til at indgå i noget større tager tid. Den tid har vi nu, siger Claus Nørtoft Thomsen.

Styringssystemer

Netop Emris speciale var en af grundende til, at Furuno Danmark har valgt at slå sig sammen med Emri, fortæller Freddie Hansen, administrerende direktør for Furuno Danmark til Søfart. 

Furuno ønsker nemlig på koncernniveau at udvide sine markedsandele til store krydstogtsskibe på autopilotsiden, forklarer han. 

– Der har vi faktisk i dag en meget lille markedsandel, mens Emri f.eks. leverer til Carneval Cruise Lines. Vi har ambitioner om at komme ind på det marked, siger Freddie Hansen.

De to virksomheder fortsætter som selvstændige enheder på forskellige adresser. Furuno Danmarks hovedkvarter er i Hvidovre og Emri holder til i Herlev. 

Vil ansætte flere

Furuno Danmark skal ansætte flere i forbindelse med opkøbet til blandt andet markedsføringsopgaver.

– Vi kommer også til at ansætte flere ingeniører til vores udviklingsafdeling i Emri, fordi vi skal udvikle de nye produkter. Dog bliver antallet af ansættelser i et beskedent antal, siger Freddie Hansen.

Emri-direktøren regner også med, at der skal ansættes flere i forbindelse med opkøbet. 

– Vi er allerede ved at udforme nye jobannoncer, siger Claus Nørtoft Thomsen, der undstreger, at Emri fortsætter som et selvstændigt brand.

Om Furuno

Det, der i dag hedder Furuno Danmark, startede oprindeligt som serviceselskabet ISR (International Skibsradio).

ISR blev etableret for 70 år siden i 1950 på Kalvebod Brygge og blev Furuno-forhandler i 1959 for Danmark og blev også forhandler for Sverige og Finland.

I 1987 købte Furuno ISR. Da skiftede virksomheden navn til Furuno Danmark.

Læs hele historien om opkøbet på Søfart.dk (kræver login)

Kilde: https://www.soefart.dk/article/view/7312...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078