23948sdkhjf

Fire danske universiteter i fint europæisk selskab

Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School er nu føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række nye Europæiske Universiteter.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det er Europa-Kommissionen, der står bag visionen om Europæiske Universiteter. Målet er at styrke de strategiske partnerskaber mellem videregående uddannelsesinstitutioner på tværs af hele EU og på den måde udvikle en række Europæiske Universiteter.

Danmark har nu seks videregående uddannelsesinstitutioner med i projektet.

Seks i alt

De fire universiteter har hen over sommeren har modtaget den gode nyhed om, at de er udvalgt til finansiering af deres respektive partnerskaber om at skabe Europæisk Universiteter.

Sidste år gjaldt det samme for Københavns Universitet og Aalborg Universitet. Hvert partnerskab modtager samlet set op mod syv millioner euro i støtte over en treårig periode.

Formålet med etablering af Europæiske Universiteter er at styrke fælles forskning på tværs af landegrænser og samarbejde om uddannelsesprogrammer i Europa. Det vil gøre det muligt for studerende at opnå en grad ved at kombinere studier i flere EU-lande og bidrage til de Europæiske Universiteters internationale konkurrenceevne.

Europæiske Universiteter bygger på ideen om et virtuelt fælles campus, hvor mobilitet blandt personale og studerende skal kunne foregå uden hindringer og med fokus på at skabe synergi ud af de samlede institutioners faglige miljøer.

De godkendte partnerskaber vil teste forskellige og innovative metoder og strukturer for uddannelsessamarbejde.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094